Krimi

2024.05.13. 12:45

Ijesztő hétindítás: több hazai iskolát is ki kellett üríteni (videó)

Egyelőre Szombathely, Szeged és Nyíregyháza érintett, Szombathelyen és Szegeden két iskolában is volt bombariadó.

MW

A szombathelyi Paragvári utcai iskola tanulói az Agora Művelődési és Sportházban várják, hogy visszatérhessenek a tanuláshoz

Fotó: Horváth Balázs / vaol.hu

Bombariadó miatt terelték ki az iskola épületéből a nyíregyházi Bánki Donát Műszaki Technikum diákjait hétfő délelőtt. Mint azt a Szon.hu portál egy olvasójától megtudta: egy telefonáló azzal fenyegetőzött, hogy fél 12-kor élesíti az intézményben elrejtett robbanószert. 

Az üggyel kapcsolatban a lap megkereste a rendőrséget, ahol megerősítették: valóban bombariadó miatt intézkedtek a középiskolában. A szakemberek átvizsgálták a kiürített épületet, de semmit nem találtak, így folytatódhatott a tanítás. A bejelentés körülményeit még vizsgálják.

Rémület Szombathelyen

Az egyik szombathelyi iskolát is ki kellett üríteni hétfőn reggel, írja a Vaol.hu. A lap információi szerint e-mailben érkezett a fenyegetés: valaki bombát helyezett el a szombathelyi Paragvári utcai iskolában, amelynek körülbelül 800 tanulója van. A rendőrök nagy erőkkel vonultak ki, kiürítették az épületet, a környéket lezárták. A gyerekeket a közeli Agora MSH-ba vitték át, ahol biztonságban lehetnek addig, amíg a rendőrök átvizsgálják az iskola teljes területét.

Későb egy másik iskolában is bombariadó volt Szombathelyen, ezúttal a Neumann-iskolát kellett kiüríteni. Több száz diákot tereltek ki ebből az épületből is, ők jelenleg az iskolától nem messze, egy zöldterületen vannak biztonságban, innét valószínűleg az Aréna Savariába viszik át őket. 

Az ezekhez hasonló fenyegetés miatt nagyon súlyos büntetést lehet kapni, illetve kiskorú esetén a szülőket nagy anyagi felelősség is terhelheti.

Bombariadó volt két szegedi iskolában is

A Délmagyar.hu értesülései szerint hétfőn reggel 8 óra körül a Szegedi SZC Déri Miksa Műszaki Technikumban és a Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskolában is bombariadót rendeltek el. A Csongrád-Csanád Vármegyei rendőrség megerősítette az információkat a lapnak. A rendőrség kiüríti mindkét intézmény épületét és keresik a robbanóanyagot.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában