Krimi

2024.05.11. 15:51

Kiderült, ki volt a bőnyi késelés célpontja, a szülei elvitték az iskolából

Megrázó részletek derültek ki az ügyben. Nem ez volt az első támadás ebben az iskolában.

Fotó: kisalföld.hu / Csapó Balázs

Néhány napja egy édesanya - Tímea - kereste meg a Kisalföld szerkesztőségét, akinek két gyermeke, Gábor és öccse is a bőnyi Szent István Király Általános Iskolába járt. Azóta elvitték őket az intézményből egy másik településre, mert félnek.

- Múlt héten szereztem tudomást arról, hogy a késelés után az egyik órán az osztályfőnök feltett kérdéseket a teremben ülő gyerekeknek. A fiam padtársa akkor elmondta, hogy nem Mirella volt a kiszemelt áldozat. Kata a fiamat akarta leszúrni és ezt meg is írta neki reggel üzenetben - kezdte a beszélgetést Tímea, aki a hallottak után teljesen összetört - írja a kisalföld.hu.

Véleménye szerint a kezdetek óta gondok vannak az osztályban. Beszámolt egy korábbi támadásról - szintén a bőnyi iskola falai között történt -, amikor súlyos állapotban szállítottak kórházba egy diákot, mert társai megrugdosták.

- Gábort is éveken keresztül szekálták. Többször jeleztük az  igazgatónőnek is, legutoljára tavaly ősszel voltunk bent a férjemmel, és mondtuk, hogy tartunk egy tragédiától – fogalmazott a nő, utalva arra, hogy már többször előfordult olyan eset az országban, amikor gyerek ugrott vonat elé iskolai abúzusok miatt.

Az igazgató azt mondta, nem gondolná, hogy ilyen súlyos lenne a helyzet, mert ők csak gyerekek 

- emlékezett vissza Tímea.

Az aggódó szülő véleménye szerint a kiközösítést és a szekálásokat egy osztályon belüli klikk okozta.

- Több gyermeket zaklattak. A Covid alatt a kapcsolattartás érdekében egy Messenger csoportot is létrehoztak az osztálynak, ahol megfenyegették a kisfiamat. Ezt kinyomtatva bevittük az intézmény vezetőjéhez, de nem történt érdemi változás. A múlt héten történt tragédia is elkerülhető lett volna, ha komolyan veszik a problémákat 

- állítja az édesanya.

Még nem hallgatta ki a rendőrség a késelés ügyében

Tímea fiát még nem hallgatta ki a rendőrség, viszont azt a választ kapta a nyomozóktól, hogy sort kerítenek rá. Az állítás kapcsán lapunk megkereste a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, ahol azt a tájékoztatást adták, hogy az ügyben a nyomozás folyamatban van, ezért a sajtótájékoztatón adott információkon kívül nem adhatnak ki többet.

- Gábor padtársa és a késelő Kata a tragédia reggelén együtt mentek iskolába. Úgy vélem, ezért tudhatott róla, hogy mire készül a barátnője, és üzenetet is váltottak erről. Úgy tudom, több elküldött és visszavont üzenet is volt Kata mobilján, de remélem, hogy a nyomozás során kiderítik, milyen tartalmúak voltak ezek és fény derül az igazságra - hangsúlyozta az asszony.

Az édesanya a diákok elmondásából úgy tudja, korábban tényleg piszkálták a késelő 12 évest, viszont idén senki sem bántotta.

Az utolsó csepp

- A történtek másnapján nem vittem be a fiaimat az iskolába, mert féltek visszatérni. Május 2-án mentek ismét, amikor az igazgatónő elmondta a közösségnek, hogy a legközelebbi ilyen esetnél iskolaőrt fog elrendelni.

A gyermekeim azzal a kérdéssel tértek haza: „Még fog az iskolában ilyen dolog történni?”

Azt hittem félreértettek valamit, de több szülővel beszélve, megerősítették ugyanezt. Ez volt az utolsó csepp a pohárban. Mivel sem én, sem a fiaim nem érezték magukat biztonságban, így átírattuk őket az egyik bábolnai intézménybe, ahova a héten kezdtek el járni és ott van iskolaőr is. Gábornak azóta sokkal jobb a közérzete, mosolyogva jön ki az iskolából - fejtette ki az édesanya.

Tímea szerint a kisebbik fia soha nem akart elmenni a bőnyi iskolából, ellentétben Gáborral, azonban a tragédia után kérte szüleit, hogy máshol folytathassa az ötödik osztályt. Mindkét fiatal igazolt sportoló, ökölvívásra járnak. Azért is íratták be őket a szülők küzdősportra, hogy meg tudják magukat védeni, ha baj van.

Gábor édesanyja nem tudja miért fia volt az első számú célpont, talán irigység állhatott az elítélendő szándék mögött. Ugyanakkor ahogy arról beszámoltunk, Kata listáján csak annak a négy lánynak volt zölddel a neve, akiket a barátnőinek tartott.

Több előjele volt a bajnak

- A késelő diáklány családjában sok volt a probléma, de nem tudjuk, mi vezethetett odáig, hogy ilyen szörnyű tettet kövessen el. Kata édesapja a győri kórházban dolgozik betegszállítóként, munkatársai is ledöbbentek. Ők nem úgy ismerték a férfit, mint aki bántaná a családját - fűzte hozzá Tímea, aki szerint több előjele volt a bajnak. Például Kata két nappal az eset előtt változtatta meg profilképét a közösségi oldalán, melyen egy fegyvert tart a kezében - feltételezhetően az csak egy sportpisztoly.

Én ennyi idősen babáztam, de még a fiaimnak se vennék hasonlót. Azt pletykálják, hogy Kata otthon is bántotta az állatokat, aminek állítólag szemtanúja volt az egyik osztálytársa is 

- mondta szörnyülködve Tímea.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában