Piros szívekkel fejezik ki a hálájukat az egészségügyi dolgozóknak Kisapátiban

A Szépkorú Nyugdíjasklub tagja, Somogyi József meglepte a klub tagjait egy-egy fából készült, a kapura és a kerítésre akasztható piros szívvel, hogy így fejezzék ki hálájukat az egészségügyi és a katasztrófavédelmi dolgozóknak.

Tóth B. Zsuzsa

Somogyi József több mint hatvan szívet készített fából, hogy a kerítéseket díszítsék, a hálájukat kifejezve

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Ám a szíveket látva a faluban egyre többen kérték, hogy nekik is készítsen hasonlót az ügyes kezű lakatos, aki előnyugdíjasként a napokban ideje jelentős részét a faszívek gyártásával tölti. Sőt, a munkában segítségére van a felesége, Marika, valamint a lányuk, Andrea is.

A családfő szívesen barkácsol, az udvart fából készült tojásokkal, nyúllal díszítette húsvétra, és négy unokája a tojásfának is nagyon örül.

Somogyi József több mint hatvan szívet készített fából, hogy a kerítéseket díszítsék, a hálájukat kifejezve Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

– Az első szíveket hungarocellből készítettem, de aztán eszembe jutott, hogy egyszerűbb lesz fából kivágni. Mivel szőlővel foglalkozunk, akad itthon drót is, így könnyebb rögzíteni a kerítésre, a kapura – mondta Somogyi József, aki először negyven szívet készített el, mostanáig viszont már több mint hatvanat. Hozzátette: tudja, hogy milyen nehéz munkát végeznek az egészségügyi dolgozók, és örül, hogy ilyen módon kifejezheti háláját feléjük. – Eddig minden betegségből felépültem, a koronavírust is legyőzzük – hangsúlyozta optimistán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában