Jellemrajz

2024.04.29. 08:00

Mindennapok grafológiája

A Napraforgó jeligét kérő levél írója megfontoltan, minden apró részletre figyelve, körültekintően és maximálisan tudatosan alakítja vonalait és életét. Határozott, magabiztos, kialakult személyiség, stabil jellem, mégis óvatosan halad előre.

Utassy Zsuzsa

Rövid grafológiai jellemrajz készítéséhez várjuk jeligés, sima A/4-es lapra írt, 15–20 soros, aláírással ellátott leveleiket a szerkesztőség címén (8200 Veszprém Házgyári u. 12.).

Fotó: Napló

Egészséges önértékeléssel bírva pontosan tudja, mire képes, így vágyait, álmait adottságaihoz igazítja. Viselkedését folyamatosan ellenőrizve és felülbírálva tevékenykedik. Soha nem esik túlzásokba semmilyen életterületen, higgadt és erős. Kitűnő kommunikációs készséggel bír, érzékeny, humánus társalgó. Kíváncsi és érdeklődő, lelkesen fordul az ismeretlen felé, mégsem pazarolja fölöslegesen az energiáit. Beoszt, rendszerez, tervez. Szívesen tanul, szereti, ha tájékozott több témában, így sosem fejti ki a véleményét addig, míg előbb minden oldalról körül nem járta az adott témát. Nem szeret találgatni, a helyzetek felmérése és az adatok ellenőrzése után masszív értelmi és érzelmi intelligenciával hozza meg a legésszerűbbnek tűnő döntést. Inkább a végletekig alkalmazkodó, mint bárminek nekirontó alkat. Türelmesen elemezve szétszed és összerak, megvizsgál mindenféle rendszert, elképzelést, személyiséget, hogy megértse, hogyan működik. 

Maximalistaként betartja a szabályokat és tiszteli a hagyományokat, miközben megpróbál okokat, magyarázatokat keresni. Okosan tesz meg minden lépést, el-elmélázva új stratégiákon töri a fejét. Eltökélt abban, hogy valamilyen módon szebbé, jobbá tegye a világot, hogy harmóniát teremtsen. Kreatív, ötletes, de kerüli a reflektorfényt. Kevés emberrel tart fent igazán mély, szoros kapcsolatot, ám velük bizalmas és ragaszkodó, minőségi kötődései hosszú távra szólnak. A konfliktusokat kerüli, kompromisszumos megoldásokra törekszik, élményeit magas ingerküszöbbel rendelkezve dolgozza fel.

Mintha Einstein szavai lebegnének a szeme előtt: „Tanulj a tegnapból, élj a mának, reménykedj a holnapban! És közben ne felejts el mindig, mindent megkérdőjelezni!”

(Rövid grafológiai jellemrajz készítéséhez várjuk jeligés, sima A/4-es lapra írt, 15–20 soros, aláírással ellátott leveleiket a szerkesztőség címén (8200 Veszprém Házgyári u. 12.). 

Utassy Zsuzsa grafológus-írásszakértő 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában