Utánajártunk a dolognak

2024.05.15. 09:00

Fantomvécé? Kiderült, mégsem, a létesítmény használható

Nemrég egy olvasónktól kaptunk jelzést arról, hogy az állatkert gulya-dombi bejáratától nem messze, de már az erdőben sétálva található egy illemhely. Elmondása szerint ez egy „fantomvécé”, amit jó ideje kialakítottak, viszont – szerinte – nem használható, mivel minden alkalommal zárva találják. Utánajártunk a dolognak.

Benkő Péter

Az illemhely valóban elkészült, kívülről, közvetlenül az állatkert kerítése mellett, egy beugróban találjuk. Kíváncsiak voltunk, mikor lesz használatra alkalmas, azaz nyitott ez a vécé, hiszen a Gulya-dombon sok kiránduló igényli ezt – és nyilván ezért készítették el. Hogy kiderüljön, valóban fantomvécé-e, megkerestük előbb a Veszprémi Állatkertet, ahonnan ezt a választ kaptuk: A nevezett mellékhelyiség üzemeltetését a VKSZ Zrt. koordinálja.

A fantomvécé nem az, reggel 9 és este 18 óra között naponta a látogatók rendelkezésére áll
A WC reggel 9 és este 18 óra között a látogatók rendelkezésére áll
Fotó: Benkő Péter/Napló

Természetesen megkerestük telefonon a VKSZ-t, a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. nevű céget, ahol ezt az információt megerősítették. Köller Tamás titkárságvezető lapunknak elmondta, a kérdéses létesítmény ma már naponta 9 és 18 óra között nyitva áll a kirándulók részére, a vécé alkalmanként egy 200 forintos érmével vehető igénybe. A létesítménybe bejutni az állatkerti kerítésen kívül, a sétaútról lehet a jelzett időben.

A vécé tehát üzemel, megközelíthető, a bejutás biztosított, berendezései használhatók.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában