Vádemelés

2024.04.30. 19:00

Műanyag rendszámtáblákkal, jogsi nélkül vezetett - amíg az ajkai rendőrök le nem intették

Házilagos rendszámtáblával, majd eltiltása ellenére közlekedett Ajkán az a 42 éves férfi, aki ellen egyedi azonosító jel meghamisításának bűntette és járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétsége miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség.

Veol.hu

A vádirat szerint az elkövető egy általa használt, de a forgalomból kivont céges autóra rendszámtáblára hasonlító műanyag táblákat szerelt, hogy a járművel továbbra is tudjon közlekedni. 2023. november 7-én délután azonban a rendőrök megállították Ajkán, és kiderült, hogy a vádlott nemcsak hamis rendszámtáblákkal közlekedett, de érvényes vezetői engedélye sem volt. 

Három nappal később a Veszprémi Járásbíróság a férfit engedély nélküli vezetés szabálysértése miatt két hónapra eltiltotta a közúti járművezetést, amely nem tartotta vissza attól, hogy újra volán mögé üljön. A rendőrök 2023. december 22-én este Ajkán igazoltatták, amikor tudva a bíróság végzéséről egy személygépkocsit vezetett. 

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban felfüggesztett börtönbüntetés, valamint közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta az elkövetővel szemben - írja közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!