Almát adományoztak a várpalotai katonai alakulatnak

Az MH Bakony Harckiképző Központ 280 kilogramm almát vehetett át adományként Bíró Csaba egyéni vállalkozótól a napokban a Kossuth laktanyában.

Szabó Péter Dániel

Valkovics Tamás alezredes (jobbra) elmondta, szigorú biztonsági előírások vonatkoznak a beszállítókra is

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

A felajánlás jól mutatja, hogy a civilek is szívükön viselik a katonai alakulatok áldozatos munkáját – mondta Valkovics Tamás alezredes, az alakulat kiemelt logisztikai tisztje. Bíró Csaba összesen tíz tonna almát ajánlott fel a Magyar Honvédség részére, ebből az MH Bakony Harckiképző Központ is részesült. A várpalotai alakulat 280 kilogramm gyümölcsöt kapott. A koronavírus-járvány miatt többfajta óvintézkedést is bevezettek a honvédségnél, ezeket természetesen az átadáskor is alkalmazták.

– Szigorították a katonai szervezetekhez érkező áruk átvételét. A beszállítóknak nyilatkozatot kell leadniuk, hogy nem tartózkodtak külföldön, nem kerültek kapcsolatba fertőzöttekkel, és egy testhőmérséklet-mérésen is át kell esniük. Emellett egy ideiglenes áruátvételi ponton vesszük át a termékeket – mondta Valkovics Tamás.

– Az átvevő állomány tag­jai pedig védőfelszerelésben, kesztyűben és maszkban dolgoznak – ismertette a szabályokat az MH Bakony Harckiképző Központ kiemelt logisztikai tisztje, aki az átvételt koordinálja.

Az étkezési célra felajánlott alma egy részét az étkezdében helyezték el, és az ebédhez vihették el a katonák, illetve a honvédelmi alkalmazottak, a másik részét pedig csomagolva osztották szét az állomány tagjai között.

Valkovics Tamás alezredes (jobbra) elmondta, szigorú biztonsági előírások vonatkoznak a beszállítókra is
Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Valkovics Tamás köszönetét fejezte ki a felajánlásért, úgy fogalmazott: jól mutatja, hogy a civilek is szívükön viselik és megbecsülik a katonai alakulatok áldozatos mun­káját.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában