Veol podcast

2024.03.27. 12:07

Érdemes figyelemmel kísérni a lakásbiztosításban szereplő értékek helyes szintjét (podcast)

Különleges kezdeményezés keretében mindenféle hátrányos következmény nélkül felülvizsgálhatják és újraköthetik szerződéseiket márciusban a lakásbiztosítással rendelkezők – a rendkívüli lehetőség oka, hogy bár a magyar lakóingatlanok csaknem háromnegyede rendelkezik lakásbiztosítással, a szerződések sokszor elavultak, ami elsősorban az alulbiztosítottságban nyilvánul meg. A lakásbiztosítások legfontosabb részleteiről, tudnivalóiról beszél Dolgos Tamás, a Generali szerződött biztosításközvetítő partnere, veszprémi képviselet-vezetője, VIP mentor.

Veol.hu

Dolgos Tamás elmondta, különös fontossága van, hogy az épület és az ingóság egyaránt helyes értéken szerepeljen, ami különösen az előző esetében könnyen elmaradhat az elmúlt időszakban tapasztalt ingatlanár-növekedés miatt. Így kár esetén alulbiztosítottságot állapíthatnak meg; ez azzal járhat, hogy a valódi kárnak csak az ezzel arányos részét téríti meg a biztosító társaság. Ennek kiküszöbölésére alkalmazzák az értékkövetést, de még így is érdemes figyelemmel kísérni a lakásbiztosításban szereplő értékek helyes szintjét. A márciusi rendkívüli lakásbiztosítási akcióval kapcsolatban Dolgos Tamás elmondta: bármilyen kétely felmerülne a biztosításunkkal kapcsolatban, a leghelyesebb felkeresni az üzletkötőnket, vagy az illető társaság képviseletét, így minden kérdésre megkaphatjuk a választ. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában