Vidáman a Veszprémi Egry Úti Körzeti Óvodában

2024.05.13. 17:46

A kapukat kinyitva a nehézségeket is könnyebben át lehet hidalni

Nagyszerű hangulatú nyílt napot tartottak a Veszprémi Egry Úti Körzeti Óvodában kicsiknek, nagyoknak, környékbelieknek egyaránt. A gyerekek nem unatkoztak, hiszen egész napos program várta őket a Föld napjához és a madarak és fák napjához is társulva.

Juhász-Léhi István

Kinyitva a kapukat a nehézségeket is sokkal könnyebben át tudjuk hidalni - fogalmazott Porga Gyula polgármester

Fotó: Pesthy Márton

Porga Gyula, Veszprém polgármestere (Fidesz-KDNP) kijelentette, az Egry úti óvodát dicséri, hogy ilyen nagyszerű közösséget sikerült létrehozniuk. Elmondta, sokszor szóba került a mögöttünk hagyott felejthetetlen EKF-évben is, hogy a kultúra csak művészeteket jelent-e. 

– A kultúra sokkal több, a kultúra az is, hogyha konfliktusaink vannak, azt miként tudjuk kezelni. Ezért van hatalmas jelentősége ennek a napnak, hiszen kinyitva a kapukat a nehézségeket is sokkal könnyebben át tudjuk hidalni – emelte ki.

Csik Richárd önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP) megköszönte mindazok munkáját, akik ebbe a napba belefektették az energiájukat, külön kiemelve a Zrínyi utca 15. házszámú társasháznak a lakóközösségét. 

– Ők, illetve a 13-as szám alatt élő lakosok hívták életre a mai nap történéseit. A programnak a lényege az, hogy megismerjük egy kicsit a környező parkolókat, és próbáljuk meg a reggeli és a délutáni csúcsidőben úgy hozni a gyermekeket, hogy az itt élőkre is figyeljünk. Ebben kérjük a partneri segítségüket – mondta. 

Csik Richárd önkormányzati képviselő megköszönte mindazok munkáját, akik ebbe a napba belefektették az energiájukat
Fotó: Pesthy Márton

Takács Katalin Barbara óvodavezető elmondta, Csik Richárd képviselőben született meg az ötlet, hogy kinyissák az intézmény kapuit. Ugyanakkor megköszönték a rendőrség munkáját, akik előadással is készültek. Sőt, egy rendőrautóba is beülhettek a gyerekek. Majd jött a 750 méteres futás, amely az óvoda és iskola épületét megkerülve ért vissza az ovihoz. Az ovikör teljesítése után mindenkit vártak egy kis frissítő limonádéra, pogácsára. A célba érkező óvodásokat saját kézzel készített medálokkal jutalmazták. 

750 métert futottak az ovisok. Fotó: Pesthy Márton

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában