28. Bem József vármegyei matematikaverseny

2024.05.17. 07:00

A vármegye legjobb matekosai jöttek össze Veszprémben

A 28. Bem József vármegyei matematikaversenyre 41 intézményből 1100 diák nevezett idén. Az elért eredmények alapján kategóriánként az 1–10. helyezett és az őket felkészítő pedagógusok csütörtökön a veszprémi Deák-iskolába kaptak meghívást.

Juhász-Léhi István

Fotó: Nagy Lajos / Napló

Pálinkás Roland önkormányzati képviselő (Fidesz–KDNP) köszöntőjében elmondta, 1997-ben kezdte a Deák-iskolában a tanulmányait.

– A Széchenyi- és a Bem-iskola összeolvadásával jött létre az akkori Deák, de még vannak saját emlékeink, például, hogy milyen rangos versenynek számított ez már akkor is – mondta, majd gratulált a megmérettetés résztvevőinek. Abbéli reményének adott hangot, hogy az intézmény és a matekverseny is még sok évtizedet fog megélni.

– A 28. alkalommal megrendezett matematikaverseny ünnepélyes értékelésén ti vagytok idén a verseny legjobb diákjai, hiszen akik meghívót kaptatok a mai eseményre, elmondhatjátok magatokról, hogy a saját évfolyamotok legjobbjai közé kerültetek be. Mindannyian győztesek vagytok, függetlenül attól, hogy az itteni legjobbak között milyen helyezést értetek el – fogalmazott köszöntőjében Horváth Szilárd, a Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola igazgatója. 

Az idei versenyre a vármegye 41 intézményéből közel 1100 diák nevezett.

 A lebonyolításban nem történt változás, kétfordulós volt a matekverseny a megye több településén, majd a legjobb 30 diák került a döntőbe.

– Nagyon szépen köszönöm a támogatóknak, a kollégáknak a különböző társintézmények képviseletében, hogy kitartanak emellett a verseny mellett, hiszen a számok, amelyeket említettem, igazolják, hogy népszerű a verseny, nagy elismerés rajta részt venni és azon jól szerepelni. Reméljük, hogy ez a folyamat nem áll meg, és jövőre is a Deák-iskolában találkozhatunk a legjobbakkal – zárta szavait az intézményvezető. 

A legjobbak

2. évfolyam: Szabados Kornél (Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola), felkészítő tanár: Csatári Éva

3. évfolyam: Dankó Ádám (Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola), felkészítő tanár: Szalai Szilvia

4. évfolyam: Kopácsi Dóra (Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola), felkészítő tanár: Giricz Erzsébet

5. évfolyam: Merics Kata (Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola), felkészítő tanár: Horváth Szilárdné

6. évfolyam: Ungváry Botond (Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola), felkészítő tanár: Horváthné Berta Éva, Gyévai Iván, Nagyné Czaun Marianna

7. évfolyam: Alvári Zsolt (Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola), felkészítő tanár: Horváth Szilárdné

8. évfolyam: Léka Emese (Paul Angermann Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Városlőd), felkészítő tanár: Juhász Emese 

és Szerdahelyi Áron (Szilágyi Keresztény Iskola), felkészítő tanár: Szijjártó Hosoff Katalin

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában