Vasútállomás

2024.05.17. 13:00

Veszprém nem mondott le a további fejlesztésekről az állomáson

Tavaly megújult a veszprémi vasútállomás főépülete. Mikor és milyen beruházásokkal folytatódhat a vasútállomás környezetének megújítása? Erről kérdeztük Porga Gyulát, Veszprém polgármesterét (Fidesz-KDNP), akinek felvetettük azt is, egy beszélgetésben említette a mozgássérültek közlekedését: ez hogyan valósulhat meg?

Juhász-Léhi István

– Az Európa Kulturális Fővárosa programnak köszönhetően úgy újult meg a vasútállomásunk, hogy a majd egymilliárdos költségből hétszázmilliót mi fizettünk, és csak a maradékot a MÁV. Városunk egyik „kapuja” megszépült, örültünk neki – nyilatkozta a VEOL-nak Porga Gyula polgármester.

A felújított veszprémi állomás Fotó: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Hangsúlyozta, a korszerűsítés, modernizálás és akadálymentesítés és további egyéb fejlesztések a MÁV kompetenciájába tartoznak, ám az önkormányzat mindent elkövet azért, hogy a feladat mihamarabb teljesüljön.

Más mellett megújultak a pénztárak is Fotó: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Mint arról beszámoltunk, a veszprémi vasútállomás felújítása a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros programhoz kapcsolódva valósult meg. A munkálatok több ütemben zajlottak, 2023. július közepén nyílt meg az utascsarnok, őszre pedig a teljes állomási környezet is elkészült.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában