Előszezoni menetrend

2024.05.21. 19:00

Balatonra utazol? Nézz utána, kell-e helyjegyet váltanod!

Elindult az előszezoni menetrend, a vonatok sűrűbb közlekedéssel, több ülőhely-kapacitással közlekednek. A Balatonra induló vonatok nagy részére kötelező a helyjegy váltása, ezért a vasúttársaság arra kéri utasait, tervezzék meg előre utazásukat és vásárolják meg időben menetjegyeiket.

Benkő Péter

A kiemelt balatoni vonatokon előretervezéssel garantált az ülőhely. Az InterCity és expresszvonatokon az országbérlet és a Magyarország 24 napijegy mellé is kötelező helyjegyet váltani. Érdemes a jegyeket elővétellel megvásárolni, hiszen így a helyünket biztosíthatjuk a Balatonra utazva.

A Balatonra utazva helyjegy nélkül igénybe vehetők a Vízipók sebesvonatok
A Balatonra utazva helyjegy nélkül igénybe vehetők a Vízipók sebesvonatok
Fotó: Benkő Péter/Napló

Nézzük, melyek azok a kiemelt vonatok, melyek mindegyikére kötelező a helyjegy. A Budapest és Nagykanizsa között közlekedő Tópart IC, a Budapest és Keszthely között közlekedő Balaton IC, a Budapest és Tapolca között közlekedő Kék Hullám expresszvonatok. Viszont a Balaton partja mentén a kijelölt helyjegymentes szakaszokon nem kötelező helyjegyet vásárolni.

A Kék Hullám expresszvonatokra kötelező a helyjegy, kivéve a Balaton-parti helyjegymentes szakaszokon
A Kék Hullám expresszvonatokra kötelező a helyjegy, kivéve a Balaton-parti helyjegymentes szakaszokon
Fotó: Benkő Péter/Napló

A helyjegy váltása érinti a Budapest és Székesfehérvár között vonattal ingázókat is, nekik érdemes helyjegy nélkül is igénybe vehető vonatokat választani, ilyenek a Bakony, a Göcsej InterCity vagy a Vízipók sebesvonatok.

A hétvégi időszakban többnyire telített Helikon InterRégiók helyett javasolják a Győr és Keszthely közötti Tanúhegy, valamint a Szombathely és Keszthely közötti Lesence expressz választását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában