Önkormányzati választás

2024.05.10. 17:40

Élhető város programot hirdetett az ellenzék polgármesterjelöltje Pápán

A városüzemeltetés, a parkolás, a közlekedés, valamint az út- és járdahálózat-fejlesztés témakörében tartott sajtótájékoztatót Grőber Attila, az ellenzék polgármesterjelöltje.

Haraszti Gábor

Négy témáról beszéltek az ellenzéki jelöltek Fotó: Haraszti Gábor

A Demokratikus Koalíció, a Párbeszéd, a Magyarország Zöld Pártja, a Magyar Szocialista Párt és a Momentum Mozgalom polgármesterjelöltje a sajtóeseményen úgy fogalmazott, megvalósítható programot terveztek, melyet szakértők támogatásával dolgoztak ki.

– A városüzemeltetés terén három olyan beavatkozási pont van, amit a következő öt évben végre kell hajtani – mondta a DK-s politikus. Az első, hogy létre kívánjuk hozni a városrészi gondnokság rendszerét, majd meghirdetjük a lakótelepek rehabilitációját, végül a Városfejlesztő Kft. átalakítását.

Vadász Krisztina, az ellenzék belvárosi képviselőjelöltje a parkolással kapcsolatban úgy fogalmazott, drága és igazságtalan a rendszer, és akadályozza a belváros működőképességét, épp ezért észszerű és hatékony intézkedésekre van szükség.

Kerti Györgyi, a II. választókerület képviselőjelöltje arról beszélt, hogy hatékony, intelligens és környezetbarát közlekedést szeretne megvalósítani. A városi úthálózattal kapcsolatban Süle Zsolt képviselő arról tájékoztatott, hogy közlekedésfejlesztési tervet dolgoznak ki, melyet terveik szerint a lakosság körében vitára bocsátanak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában