Megújult koreográfia

2024.05.12. 17:49

Ismét passió a Kálvária-dombon

Az utolsó simításokat végzik a Magyarpolányi passió, A fény útja – Via Lucis próbáin a Kálvária-dombon. A megújult koreográfia sok munkát ad a csapatnak, ennek ellenére minden gördülékenyen megy.

Tisler Anna

A szombati próbák szünetében Pataki András rendező elmondta, hogy a szövegkönyv változatlan, azonban a koreográfiai módosítások a darab jellegét jobban kiemelik. Grőber József polgármester, aki maga is szereplője a darabnak, hozzátette, hogy a szereplőgárda 100-120 fős; a kórus – amelynek gerincét a három magyarpolányi kórus alkotja, de szerepelnek ajkai és halimbai dalosok is benne – 60–70 tagú. A próbákat március végén már elkezdték. Az előadások időpontja május 16., 17., 18., 19., valamint 24. és 25., 21 óra. Jézust ezúttal két színész, Incze Máté és Ragányi Misa alakítja, a szövegkönyvet Várszegi Tibor írta, jelmeztervező Húros Annamária, koreográfus Demcsák Ottó. 

A képen Grőber József a darab szereplőinek egy csoportjával Fotó: Tisler Anna 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában