Önkormányzat

2024.05.16. 07:00

Kijavították a hegyi utakat Pápán

A város önkormányzata a legutóbbi költségvetés módosításakor közel 50 millió forintot rendelt a városban eddig még nem alkalmazott útjavítási módszerre. A beruházásnak köszönhetően négy hegyi út minősége javult jelentősen.

Haraszti Gábor

Az Öreghegyben a Malom utat, a Mély utat és az Alsó utat újították meg, ezen túl a Törzsökhegyi úton, a városban pedig a Tamás utcában építettek bazaltzúzalékos felületet a murvás útra – közölte a Pápai Médiacentrummal Rádi Róbert városfejlesztési osztályvezető. Összesen 8000 négyzetméternyi útfelület állapota vált lényegesen jobbá. A Malom út a Nagyhantai úttól az aszfaltos szakaszig újult meg, a további murvás útszakaszon pedig gréderezéssel javítják ki az úthibákat, hiszen ott nem fér el a géplánc. A Mély úton és az Alsó úton azon a szakaszon dolgoztak a szakemberek, melyek murvaborításúak voltak, aszfaltos felületen ugyanis ez a technológia nem alkalmazható. A Törzsökhegyben teljes hosszban megépítették a bitumenemulziós bazaltos járófelületet. 

Közel 50 millió forintot fordított az önkormányzat az útjavításra Fotó: Huszár Hajnal

Rádi Róbert osztályvezető arról tájékoztatott, hogy az útfelújítással érintett utaknak azt a részét, ahol javításra szoruló aszfaltburkolat van, a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. hidegaszfaltos kátyúzással javítja ki, a murvás hegyi utak gréderrel történő javítása is folyamatosan zajlik. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában