Kórusminősítő

2024.05.18. 10:00

Arany hullott Városlődre, Herendre, Magyarpolányra

A Kossuth Lajos Művelődési Központban rendezték meg május 11-én a Landesrat nyugati régió kórusminősítőt. Vármegyénkből tizenegy fellépő kórustól láttunk fergeteges produkciókat – a zsűritől pedig méltán megérdemelt arany minősítéseket.

Benkő Péter

Kiemelt arany minősítést szereztek a herendiek

Fotó: Matuszek Barnabás

A kórusminősítőn a veszprémi Deutsch Klub Kórusa Gál Csilla, a Városlődi Vegyeskar Bankó Mónika, a városlődi Heimatklang dalkör és a Herendi Német Nemzetiségi Dalkör Pfeiferné Takács Hajnalka, a Magyarpolányi Német Nemzetiségi Dalkör és az Ajkarendeki Német Nemzetiségi Dalkör Grőberné Adorján Renáta vezetésével képviseltette magát. A vármegyén kívülről részt vett a Gánti Német Nemzetiségi Dalkör, a Taksonyi Vegyes Dalkör, a Heideröslein Singrunde Mosonmagyaróvárról, a Hajnalpír Énekkar Ágfalváról és a Ragendorfer Egyházi Nemzetiségi Kórus Rajkáról.

Kiemelt arany minősítést szereztek a herendiek
Kiemelt arany minősítést szerzett a Herendi Német Nemzetiségi Dalkör
Fotó: Matuszek Barnabás

Az énekkarokat háromfős zsűri értékelte, melynek tagjai Kovácsné Fódi Krisztina, a Landesrat énekszekciójának elnöke, karnagy és mesterpedagógus, Jeney Erzsébet Nívódíjas rádiós szerkesztő, karnagy, zenetanár és Petheő Balázsné Németh Éva országos ének-zene szakértő voltak.

A Magyarpolányi Német Nemzetiségi Dalkörnek is járt a kiemelt arany minősítés
A Magyarpolányi Német Nemzetiségi Dalkörnek is járt a kiemelt arany minősítés
Fotó: Matuszek Barnabás

A fellépést követően a zsűri észrevételeinek meghallgatása után adták át a minősítéseket. Ezüst minősítést kapott a veszprémi, az ajkarendeki kórus. A Városlődi Vegyeskar arany minősítést vehetett át, a herendiek és a magyarpolányiak kiemelt arany minősítést szereztek. A városlődi Heimatklang dalkör pedig a legrangosabb, az arany rozmaring minősítést nyerte.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában