Kiállítás

2024.05.07. 17:00

Zárja az évet az ASzakkör

Újdonsággal zárja az évet az ASzakkör egyedülálló programsorozata 2024-ben. Az 2023/2024-es évadban működő szakköri közösségek országszerte szerveznek nagyszabású kiállítássorozatot május utolsó heteiben.

Tóth B. Zsuzsa

A kapolcsi nemezelők is bemutatkoznak a devecseri tárlaton

Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Egyedi, szemet gyönyörködtető kézműves alkotásokkal minden vármegyében évadzáró kiállításon mutatkoznak be a hazánk több száz településén működő ASzakkör közösségei. A külhoni, felvidéki, kárpátaljai, erdélyi, délvidéki és muravidéki magyar közösségek szakköri csoportjainak remekműveiből a Nemzeti Művelődési Intézet székházában nyílik kiállítás Lakiteleken és minden vármegyében. 

Az ASzakkör keretében a Kárpár-medencében immáron több mint két és fél ezer szakköri közösség működik Magyarország Kormányának támogatásával, melyekből minden negyedik külhoni régiókban szerveződött. Az ASzakkör kiemelkedő és átfogó programjával aktív szerepet vállal a településeken a közösségépítésben, a helyi identitás erősítésében, valamint ráirányítja a figyelmet értékeinkre és hagyományainkra, elősegíti az aktív közösségi együttműködést és a magyar népi kézművesség tudásanyagának átörökítését.

A Nemzeti Művelődési Intézet és vármegyei igazgatóságai által szervezett helyszíneken bemutatkoznak a csoportok. Megyénkben a Devecseri Kastélykönyvtár és Művelődési Központ ad helyet az együttes tárlatnak. A kiállítást megnyitja Füstös Zsuzsanna, a Devecseri Kastélykönyvtár és Művelődési Központ igazgatója, Farkas Balázsné Petrikowsky Marianna, a Veszprém Vármegyei Népművészeti Egyesület elnöke. Az esemény május 30-án csütörtökön 15 órakor lesz.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában