Komoly rangadó előtt Csoknyai István csapata

2020.02.08. 07:00

A BKSE a rivális Gyöngyös otthonába látogat

A szezon egyik legfontosabb mérkőzése előtt áll a Balatonfüredi KSE, amely a Gyöngyös otthonában lép pályára ma a kézilabda NB I.-ben.

Horváth Gábor

Múlt héten a Balaton-partiak (Jimenez) átrobogtak a Budakalászon

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Két 17 pontos csapat csap össze a Heves megyei város sportcsarnokában, a gyöngyösiek a negyedik, a balatonfürediek az ötödik helyről várják a derbit.

Mindkét együttes magabiztos sikerrel kezdte az esztendőt: a Gyöngyös a múlt héten Orosházán nyert 29-19-re, a Balatonfüredi KSE pedig hazai pályán fektette két vállra riválisát, 29-22-re verte a Budakalászt.

Ezek voltak a felhozó meccsek, a mai rangadó minden bizonnyal nagyobb küzdelmet hoz és sokkal szorosabb lesz.

– Azt gondolom, jó rajtot vettünk. Az első félidőben még nem állt össze a játékunk, a szünet után viszont már jobb teljesítményt tudtunk nyújtani, és begyűjtöttük a két pontot – tekintett vissza csapata előző fordulóbeli találkozójára Csoknyai István edző, aki kiemelte: nem ment rosszul a Budakalász ellen, ám a Gyöngyössel szemben sokkal többre lesz szükség együttesétől.

– Szeretnénk jó eredményt elérni, győzni. A Gyöngyös közvetlen riválisunk, és nagyon szoros a mezőny, így most négypontos meccsről is beszélhetünk. Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen ellenfelünk egységes, régóta együtt játszó kerettel rendelkezik és remek formában van – fogalmazott a szakember.

Múlt héten a Balaton-partiak (Jimenez) átrobogtak a Budakalászon
Fotó: Pesthy Márton/Napló

A balatonfürediek mestere elmondta, a beállós Kemény László játékára sérülés miatt nem számíthat. Így ezen a poszton Petar Topic mellett két fiatal, Vajda Huba és a veszprémi kölcsönjátékból visszatérő Szűcs Bence kaphat szerepet.

A rangadó 15 órakor kezdődik, és az M4 Sport élőben közvetíti.

A Balatonfüredi KSE és a Gyöngyös legutóbb szeptember elején találkozott egymással, az a bajnoki kétgólos (26-24) BKSE-sikert hozott. Érdekesség, hogy Konkoly Csaba alakulatában több volt füredi (Varsandán Milán, Gerdán Tibor, Uros Vilovski és Gábori Máté is játszott korábban a Balaton-partján) szerepel.

A férfikézilabda NB I. mai programja, 18.00: Dabas–Orosháza, Eger–Mezőkövesd, Budakalász–Csurgó.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!