NB III

2020.09.27. 21:11

Hatalmas balatonfüredi bravúr

A sereghajtó Balatonfüredi FC remek mérkőzésen, elképesztő bravúrt bemutatva fektetve két vállra a listavezető és még veretlen III. Kerületi TVE együttesét a labdarúgó NB III 11. fordulójában.

Bényi-Virág Rita

Balatonfüred–III Kerület

2–1 (2–0)

Balatonfüred, 300 néző. Jv.: Kovács G.

Balatonfüredi FC: Berta – Géringer, Nagy Z. (Henn), Imre, Csikós, Markó (Bartha), Schillinger, Burucz, Szalai, Szabó B., Tamás (Pápai). Edző: Borgulya István.

III. Kerületi TVE: Jeszenszky – Nagy T., Erdei, Tóth K. (Németh G.), Opavszky, Bakos (Fazakas), Czvitkovics, Tamási, Borvető, Daróczi (Rajczi), Rabatin. Edző: Kemenes Szabolcs.

Kiváló futballidőben fogadta a BFC a listavezetőt, eddig még pontot sem vesztő III. Kerület csapatát. A kezdeti tapogatózás után szépségdíjas találattal szereztek vezetést a hazaiak: Géringer a hazai tizenhatos előtt szerelt, majd lendületesen megindult, Szabó Bencével kényszerítőzött, és a visszakapott labdát tizennyolc méterrőla vendégek kapujába lőtte, 1-0.

A 18. percben növelte előnyét a Füred: a vendégtérfél közepén Nagy Z. javára megítélt szabadrúgást Markó ívelte előre, és a védők közül kibújó Csikós nyolc méterről a bal alsó sarokba helyezett, 2-0.

A 49. percben szépített a Kerület, miután egy ártalmatlan baloldali beadásra a hazai kapus nem mozdult, és a berobbanó Borvető három méterről a kapuba fejelt, 2-1.

Ezt követően már nem változott az eredmény. A fővárosiak birtokolták többet a labdát, míg a fürediek gyors kontrákból próbáltak veszélyeztetni. Mindkét csapat több nagy helyzetét elhibázta.

A rendkívül lelkes hazaiak megérdemelten szerezték meg a három pontot a listavezetővel szemben.

Borgulya István: – Örülök, hogy a játékosaim elhitték, képesek nyerni a listavezető ellen.

(Tudósított: Csákvári Tamás.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!