Izgalmas összecsapás várható

2021.01.18. 19:31

Az éllovast fogadja az 1. FC Veszprém

Négy mérkőzése maradt hátra az NB I-es futsalbajnokság alapszakaszából a Balaton Bútor FC Veszprémnek, amely kedden rangadón fogadja a bajnok­aspiráns Haladást.

Horváth Gábor

Tatai Józsefék jó formában várják a Haladás elleni derbit

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Halasztott meccset pótol kedden a veszprémi futsalcsapat, amely kora este az éllovas, ebben a szezonban még veretlen Haladás VSE-t látja vendégül.

– Szeretnénk egy jó meccset játszani a szombathelyiekkel, a rangadó remek erőfelmérő is lesz egyben, meglátjuk, hol tartunk – nyilatkozott a Napló kérésére Rajki Tamás, a Balaton Bútor FC Veszprém ügyvezetője, aki hozzátette: alapcélkitűzésüket elérték, a rájátszásban biztosan felsőházas lesz a csapat.

A folytatásban szeretnék elérni a minél előkelőbb helyezést.

A bakonyiak jelenleg harmadikak a tabellán, előrelépni szinte biztosan nem tudnak, a pozíciót viszont meg kellene védeni a negyedik DEAC-cal és az ötödik Kecskeméttel szemben.

Az alapszakaszt ­követően két ötös csoportban (felső- és alsóház) folytatja a mezőny a küzdelmet, az együttesek helyezéseik alapján visznek magukkal pontokat. A rájátszásban oda-visszavágós rendszerben döntik el a pozíciókat a csapatok. Az első két helyezett pedig bajnoki döntőt vív egymással.

A futsal NB I-ben január 15-én kezdődött az átigazolási szezon, a veszprémiek eddig egy játékossal erősítettek, a spanyol Montero már pályára lépett pénteken, az Újpest otthonában 4-0-ra megnyert találkozón. Rajki Tamás kérdésünkre elmondta: alapvetően nem terveznek újabb igazolást, de azért figyelik a piacot, ha akad olyan futsalos, aki hosszú távon is komolyabb erősítést jelentene, természetesen átgondolják a lehetőségeket. Összességében azonban kész a csapat, Fehér Zsolt vezetőedző rendelkezésére bő keret áll.

A szakember egyébként az elmúlt időszakban beteg volt, így Németh Gábor edző helyettesítette a kispadon. Az egyelőre még nem dőlt el, hogy Fehér a Haladás ellen visszatérhet-e már. A játékosok közül Bencsik Roland bajlódik sérüléssel, mellette Sásdi Bálint kapus hiányzik a bevethetők táborából.

Tatai Józsefék jó formában várják a Haladás elleni derbit Fotó: Balogh Ákos/Napló

A Balaton Bútor FC jó formában várja az összecsapást: ebben az évben hibátlan a csapat, amely a múlt héten az Aramis SE-t és az Újpestet egyaránt magabiztosan fektette két vállra.

A Veszprém a Magyar Kupában is jól áll, január elején 10-3-ra nyert az NB II-es Kistarcsa otthonában, a negyeddöntő első körében.

A visszavágót, amely csak formaságnak tűnik, február ötödikén rendezik meg a Már­cius 15. úti sportcsarnokban. A sorozat négyes döntője áprilisban vagy májusban lesz, helyszíne viszont még nincs. Rajki Tamás elárulta, ők is megpályázták a rendezés jogát.

Visszatérve a bajnoki derbire, a Haladás sem panaszkodhat rossz formára, a szombathelyiek idén legyőzték a Kecskemétet és az Aramist. A gárda jelenleg vezeti a tabellát, de csak egy ponttal áll jobban, mint a Berettyóújfalu, úgyhogy a két alakulat még nagyot fog küzdeni az első helyért az alapszakasz hátralévő fordulóiban.

Az ősszel a ­szombathelyiek otthonukban jobbnak bizonyultak (4-1) a Veszprémnél. A két csapat keddi mérkőzése 18.30-kor kezdődik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!