Kézilabda Bajnokok Ligája

2024.03.06. 14:00

A csoportkör legfontosabb meccse előtt áll a Telekom Veszprém

Csütörtök este eldől, hogy hányadik helyen végez a Telekom Veszprém a kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjában. A Magdeburg elleni hazai derbi kiemelten fontos a folytatás szempontjából, a nehézsége az, hogy a rivális is a második pozícióra hajt.

Horváth Gábor

Elérkezett az utolsó forduló a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében. A B jelű nyolcas rendkívül izgalmas játéknap előtt áll.

Legutóbb 2022 októberében járt a Veszprém Arénában a Magdeburg, akkor hatalmas csatában döntetlen született
Fotó: Penovác Károly/Napló-archív

Az biztos, hogy az első három helyen a Barcelona, a Magdeburg és a Telekom Veszprém végez, a sorrend azonban még nem dőlt el. Az első két pozíció azért fontos, mert az itt végzett csapatoknak nem kell pályára lépniük az egyenes kieséses szakasz nyitányán, majd csak a negyeddöntőben csatlakoznak a megmaradt mezőnyhöz.

Az említett hármasból a Barcelona van a legjobb pozícióban, a katalánok - akik a Montpellier-t fogadják – másodiknál nem is lehetnek rosszabbak, s ha nyernek (a papírforma szerint), biztosan csoportelsők. Ha a Magdeburg kikap vagy ikszel Veszprémben, a Barcelonának a döntetlen is elég ehhez.

Most nézzük a veszprémi derbit, hiszen az ígérkezik a legizgalmasabb összecsapásnak! A képlet abból a szempontból egyszerű, hogy amelyik csapat nyer, az biztosan benne lesz az első kettőben. A magyar és a német csapat is lehet csoportelső, de ehhez a Barcelonának botlania kell. A döntetlen a Magdeburgnak kedvezne, tehát ha a címvédő nem kap ki a Veszprém Arénában, akkor megelőzi a bakonyiakat. Igazi ki-ki meccs elég nézünk tehát. A Telekom a sorozat nyitányán fantasztikus teljesítménnyel tudott győzni Magdeburgban, Momir Ilics legénysége tavaly szeptemberben öt góllal bizonyult jobbnak a riválisnál. A németek ezt követően simán kikaptak Barcelonában, ám a következő 11 BL-találkozójukat mind megnyerték, legutóbb a katalánokat fektették két vállra.

A Magdeburg remek formának örvend, ebben az évben hét siker mellett csak egy hannoveri vereség csúszott be, a Bundesligában jelenleg második a csapat, három ponttal lemaradva az egy meccsel többet játszó Füchse Berlin mögött.

A Telekom Veszprém december 7. óta nem kapott ki (akkor a lengyel Plock otthonában maradt alul), azóta nyolc sikert számlál sorozatban.

Az utolsó forduló programja a B csoportban, csütörtök, 18.45: Telekom Veszprém-SC Magdeburg, RK Celje PL-GOG, 20.45: Plock-Porto, Barca-Montpellier.

A csoport állása: 1. Barca 22 pont, 2. Magdeburg 22, 3. Veszprém 20, 4. Montpellier 12, 5. GOG 11, 6. Plock 9, 7. Porto 8, 8. Celje 0.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!