Labdarúgó NB II.

2024.05.10. 11:08

A Honvéd látogat Ajkára

A labdarúgó NB II. 32. fordulójában Schindler Szabolcs tanítványai a Budapest Honvédot fogadják vasárnap délután. A felek eddig bajnoki mérkőzésen egyszer találkoztak, akkor a kispestiek tudták megszerezni a három pontot.

Balogh Dávid

A bakonyiak a tabella 9. helyéről vághatnak neki az összecsapásnak. Csizmadia Zoltánék tavasza remekül sikerült, ugyanis a kiesőhelyről felküzdötték magukat a középmezőnybe. Jelenleg az ajkaiak 40 ponttal rendelkeznek.

Szarkáékra kemény mérkőzés vár
Fotó: Gyarmati László/Napló

A fővárosiakról kevesen gondolták az idény előtt, hogy ilyen gyengén fognak szerepelni. Nem egészen 10 éve még az NB I-et is megnyerték, most azonban csupán a másodosztály 12. helyén állnak 39 egységgel.

A két csapatban közös, hogy a legutóbbi öt bajnoki mérkőzésükön csupán hat pontot tudtak begyűjteni, azaz kétszer győztek.

Az Ajka játékoskeretében Szűcs Kristóf (2010–2015), Csemer Gyula (2009–2015), Nagy Mihály Krisztián (2009–2013) és Nikola Pantovics (2009–2016) személyében négy Kispesten nevelkedett játékos található, ráadásul az ajkaiak vezetőedzője, Schindler Szabolcs szintén játszott Kispesten, 2007-ben tagja volt a Magyar Kupa-győztes csapatnak.

A két együttes bajnoki mérkőzésen ősszel találkozott először, akkor debütált Csertői Aurél a kispesti kispadon. A találkozót a fővárosiak nyerték meg hazai pályán 1-0-ra, Bobál Gergely találatával. 

Sajtóinformációk szerint az utóbbi napokban kikerült a Honvéd keretéből a csapatkapitány, Kálnoki-Kis Dávid. Még a Vasas elleni mérkőzés előtt egy edzésen összeszólalkozott csapattársával, Krajcsovics Ábellel, majd nem álltak meg a verbális csatánál. A Honvéd határozatlan időre kitette keretéből Kálnoki-Kist.

Az FC Ajka-Budapest Honvéd bajnoki mérkőzés vasárnap 17 órakor kezdődik az Ajka Városi Sportcentrumban. A találkozó játékvezetője Gaál Ákos lesz. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!