Kézilabda

2024.05.05. 09:00

Nem történt meglepetés

Zsinórban tizenegyedik vereségét könyvelhette el a kézilabda NB I-től már elbúcsúzott Fejér-B.Á.L. Veszprém, amely hétvégén is hullámzó teljesítménnyel szolgált: a felvillanásaik nem voltak elegendőek arra, hogy labdába rúghassanak.

Király Ferenc

kézilabda illusztráció

PLER-Budapest–Fejér-B.Á.L. Veszprém 35–28 (21–15)

Budapest, 900 néző. Vezette: Sándor, Szabó.

PLER: KRÁNITZ – Tóth 3, MARKEZ 7 (1), SIMOTICS 5, ANDJELIC 7, VÁRSZEGI 4, Vízler 1. Csere: Boros (kapus), Bak 3, Sunajko 2, Groff, Farkas, Zalai 1, Fekete, Holdosi 2. Edző: Lepsényi Sándor.

Veszprém: Gödör – Preszter 1, Tarabochia 3, Szrnka 1, GRÜNFELDER 4, Draskovics 3, Nourelden 2. Csere: Balogh és Mojsilov (kapusok), KRISTÓF 5, HÁRI 5 (1), Fazekas 1, Vetési 2, Szuharev 1, Farkas. Edző: Danyi Gábor.

Kiállítások: 12, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 1/1, ill. 1/1.

A bajnoki elején egyik csapat sem fordított sok gondot a védekezésre, két perc sem telt el, ám az eredményjelző-táblán már 3-1 állt. A bennmaradásért küzdő hazaiak próbáltak szigorítani a hátsó alakzatukon (5-3), kevés sikerrel, mert a 9. percben a negyedik kétperces büntetésüket gyűjtötték be, de kettős emberhátrányban is megőrizték a kétgólos előnyüket (9-7). Danyi-mester közben kapust cserélt, igaz, Balogh sem tudta megakadályozni, hogy a rivális előbb három-, majd negyedóra után négygólos vezetésre tegyen szert (13-9). Később csökkent a tempó, helyzetek maradtak kihasználatlanul, a vendégek kezdtek életjeleket adni magukról (14-12), majd a fővárosiak újra lendületbe kerültek és érvényesítették az akaratukat (18-13). A hibákra kényszerített sereghajtó csak futott az eredmény után, így a helyi híveknek a nagyszünetben nem kellett különösebben izgulni (21-15).

Az ellenfél a második félidőt is jobban kezdte, úgy tűnt, hogy egy négy–egyes szériával a 35. percben pontot tesz az egyoldalú találkozó végére (25-16). Nehéz helyzetbe kerültek Kristófék, de ahogy azt a szezonban már többször bizonyították: kellő tartást mutatva nekiálltak faragni a tetemes hátrányukon (26-21). Kihasználták, hogy a leblokkolt PLER ötperces gólcsendet tartott, s a lehetőségeikkel jól sáfárkodva méltó vetélytárssá váltak (27-24). Ebben a periódusban úgy mentek előre, miként az a nagykönyvben meg van írva, motiváltságuknak köszönhetően fertályórával a lefújás előtt minden kezdődhetett elölről (27-26). Ám sajnos eddig tartottak a szép megoldásaik – a folytatásban több technikai hibával és rontott lövéssel vétették észre magukat –, az esélyesebb 12. helyezett rendezte a sorait és újra ötgólos különbséget harcolt ki, amivel el is döntötte a két pont sorsát (31-26).

Lepsényi Sándor: A második félidő elején akadtak gondjaink, amiket közönségünk hathatós támogatásával sikerült kijavítani.

Danyi Gábor: Az első félidei védekezésünk nem volt méltó az NB I-hez, az viszont pozitívum, hogy kilencgólos hátrányból is felálltunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!