Veszprém vármegyei focikupa

2024.05.14. 12:03

Pápán és Almádiban is a fináléba kerülés a tét

Az elődöntő következik a Veszprém vármegyei labdarúgókupában. A sorozatban négy vármegye I-es alakulat, a Pápai Perutz FC, a Péti MTE, a Balatonalmádi SE és az Úrkút SK maradt állva.

Horváth Gábor

A pápaiak a péti csapatot, a balatonalmádiak az úrkútiakat fogadják szerdán 17 órai kezdettel. A párharcok egy meccsen dőlnek el, a győztesek a hagyományoknak megfelelően Ajkán vívják majd egymás ellen a finálét.

Egy évvel ezelőtt az úrkútiak ünnepelhettek vármegyei kupasikert
Fotó: Pesthy Márton/Napló-archív

A pápaiak esélyesként várják az elődöntőt, a két évvel ezelőtt kupagyőztes Pét ugyanis idén nincs a legjobb formában. Érdekesség, a felek épp most játszottak bajnokit, múlt szombaton a Perutz FC 6-1-re nyert Pétfürdőn.

A Balatonalmádi és az Úrkút a bajnoki aranyért csatázik, most előbbi van nyerő helyzetben, öt pont az előnye a harmadik helyre visszacsúszó címvédővel szemben. Kérdés, hogy a csapatok mennyire koncentrálnak a kupára és mennyire a bajnoki folytatásra. Így vagy úgy, mindenképpen izgalmasnak ígérkezik az összecsapás.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!