Kézilabdaderbi

2024.05.17. 10:26

Veszprém vagy Szeged? Jöhet a kupafinálé!

Minden bizonnyal a 30-szoros Magyar Kupa-győztes Veszprém és a hétszeres első Szeged vívja majd vasárnap a sorozat fináléját a tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokban. Az összecsapás több szempontból is érdekes lesz.

Horváth Gábor

Mielőtt még összejönne az álomdöntő, a Telekom Veszprémnek a Dabast (szombat, 18.00) az OTP Bank-Pick Szegednek a NEKA csapatát (szombat, 15.30) kell legyűrnie a tatabányai Magyar Kupa négyes döntő első napján, az elődöntőben.

A Veszprém ebben az idényben már négyszer is átrobogott a Szegeden, de a legnagyobb meccsek még hátravannak Fotó: Fülöp Ildikó
Fotó: FULOP ILDIKO

A győztesek vasárnap 18 órai kezdettel csapnak össze, a bronzmeccs 15.15-kor kezdődik.

Mondhatni, hogy a Veszprém maximálisan uralja ezt a sorozatot, az előző három kiírásban diadalmaskodó csapat 1986 óta minden évben ott volt a kupafináléban. Az azóta eltelt időszakban csak nyolcszor nem Veszprémnek hívták a végső győztest, a bakonyi egyesület összesen 30 elsőségnél jár.

Momir Ilics csapata nemcsak az elődöntőben esélyes, hanem a leendő Szeged elleni finálét is így várhatja. Ugyanakkor kérdés, hogy milyen a hangulat a csapat háza táján. A szurkolók, a szakvezetés és a vezérigazgató munkáját kritizálva, nemrég tüntetést szerveztek és három vezetőségi tag is távozott a klubtól idény közben.

A bombaerős kerettel rendelkező bakonyiak a Bajnokok Ligájában nem tudták elérni céljaikat, mint ismeretes, elbuktak az Aalborg elleni negyeddöntőben, a honi mezőnyben viszont jelenleg egyeduralkodónak tűnnek. A Veszprém és a Szeged ebben a szezonban eddig négyszer találkozott egymással és négy sima bakonyi siker született. A bajnoki alapszakaszban, novemberben 30-25-re nyertek Nedim Remiliék a Tisza-partján, áprilisban pedig 36-27 lett a végeredmény a Veszprém Arénában. A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a piros mezesek Szegeden 37-30-ra, otthon 39-32-re diadalmaskodtak.

A hétszeres kupagyőztes Szeged legutóbb 2019-ben tudott első lenni a sorozatban. A Kárpáti Krisztián irányította Tisza-partiak idén eddig nem tudták felvenni a versenyt a Telekommal, ezen minden bizonnyal megpróbálnak változtatni. Két „lövésük” maradt, a kupa négyes döntőjét követően bajnoki döntőt vív a két nagy rivális.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!