Sport

2010.12.13. 15:36

Eb: már bravúr kellene

Lillehammer - Noha a magyarok szép sikert értek el az ukránok vasárnapi legyőzésével a dán-norvég közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokságon, azzal, hogy a svédek megverték a címvédő norvégokat, már bravúr kell az elődöntőbe jutáshoz.

MTI

Mátéfi Eszter szövetségi kapitány együttese  leszámítva a norvégoktól elszenvedett, történelmi, 21 gólos pénteki vereséget  eddig remekül helytállt, és vasárnap kora este még úgy tűnt, hogy felülmúlva a várakozásokat, akár a négy közé juthat. Csakhogy a svédek parádés védekezéssel legyőzték a házigazdát Lillehammerben, így továbbra is százszázalékosak.
 
A magyaroknak az elődöntőhöz kedden a hollandokat, szerdán pedig éppen a svédeket kellene verniük, és lehet, hogy még ez is kevés lesz a négybe kerüléshez. A svédeknek ugyanis pontot kellene veszíteniük kedden a franciák ellen, vagy a norvégok újabb botlásában lehet reménykedni.
 
Kedvezőtlen, hogy ha a magyar-norvég-svéd hármas azonos ponttal zár, akkor a magyarok 34:13as vereségét is figyelembe veszik, és ezzel gyakorlatilag lehetetlen jól kijönni a holtversenyből.
 
Amennyiben nem borul már a papírforma, akkor az 5. hely megszerzése a realitás, ám ehhez is le kell győzni a hollandokat.
A mai program, 16.15:  MagyarországHollandia. 18.15: SvédországFranciaország. 20.15: NorvégiaUkrajna. Szerdán, 16.15: Ukrajna-Franciao. 18.15: Svédo.Magyaro. 20.15: Norvégia-Hollandia.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!