Sport

2017.05.01. 19:40

Az értéktárnapon a 90 éves Várpalotai Bányász Sportkört ünnepelték

VÁRPALOTA Az 1927-ben alapított Várpalotai Bányász Sportkör volt az idei értéktárnap középpontjában. A városi sportközpontban rendezett egész napos ünnepen látványos bemutatók, izgalmas mérkőzések, sportrelikvia-kiállítás és kirakodóvásár is várta az érdeklődőket.

Szabó Péter Dániel

Galambos Szilvia önkormányzati képviselő, a Várpalotai Értéktár Bizottság elnöke elmondta, ötödik alkalommal szerveztek értéktárnapot a városban. Ezúttal a település egyik büszkesége, az idén 90 éves Várpalotai Bányász Sportkör került a nap középpontjába, hogy ily módon is tisztelegjenek ezen közösség sikerei előtt.

Campanari-Talabér Márta polgármester hozzátette, tavaly Thuri Györgyre emlékeztek, mint a település múltjának meghatározó személyiségére, idén pedig a 90 éves Várpalotai Bányászt tűzte zászlajára a város. - Ennek egyik állomása az értéktárnap, ahol múlt, jelen és jövő találkozik. A sport kiemelkedő fontosságú az önkormányzat számára, a város lehető-ségeihez mérten minden támogatást megad a Bányász sportkörnek a sikeres működéshez. Az ünnepi programok sora az értéktárnappal azonban nem ér véget. Ősszel ünnepi közgyűlést szervezünk, ahol ismét együtt ünnepelhetjük a jubiláló egyesületet. Addigra elkészül majd a VBSK 90 esztendejét feldolgozó és bemutató könyv és dokumentumfilm is - mondta el a polgármester, aki Galambos Szilvia társaságában gratulált Szoboszlay Istvánnak, a házigazda Palotasport Kft. ügyvezető igazgatójának ahhoz, hogy a Várpalotai Bányász Sportkör immár hivatalosan is bekerült a várpalotai értéktárba. A megnyitót követően egymást követték a programok. Bemutatkozott minden szakosztály, izgalmas mecscseknek tapsolhatott a közönség. Délután a VBSK, a Fradi és a Videoton öregfiúkcsapata, valamint a parlamenti válogatott mérkőzött meg.

A parlamenti válogatott csapatkapitányaként Kövér László, az Országgyűlés házelnöke is pályára lépett a várpalotai értéktárnapon Fotó: Szabó Péter Dániel

- Igazán jó hangulatú, a helyi közösség értékeit bemutató rendezvényen vehettünk részt. A futball szeretetét gyermekként szívtam magamba, amikor még a világ élvonalába tartozott nemzeti csapatunk. Azóta sajnos kissé megváltozott a magyar futball minősége, de a reményt nem adjuk fel. Ezért is volt jó érzés eljönni Várpalotára, mert ez a rendezvény is fényesen bizonyította, hogy az érdeklődés megvan a sport, a labdarúgás iránt - mondta el Kövér László, az Országgyűlés házelnöke, a parlamenti válogatott csapatkapitánya.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!