Veszprém

2011.10.19. 14:30

Önkormányzati ingatlanok

Veszprém - Felmérték és kategóriákba sorolták a forgalomképes önkormányzati ingatlanokat.

Balla Emőke

Ahogyan egy háztartásban megnézik időnként, milyen belső tartalékokkal rendelkezik, úgy vizsgálták és gondolták át az önkormányzati ingatlanok helyzetét, az első ütemben közel 300 ingatlant tekintettek át.

Kilenc kategóriába sorolták azokat: értékesítésre kijelölhető; bérbeadásra kijelölhető; a Rendezési Terv átfogó felülvizsgálata és módosítása után hasznosítandó;  az ingatlan-, vagyon-nyilvántartási besorolásból adódó változásokkal érintett; magánszemély résztulajdonában lévő ingatlan, ingatlan tulajdoni hányad megvásárlására kijelölt; erdőtelepítésre alkalmas; az önkormányzat rövid és hosszú távú fejlesztéseinek megvalósítására fenntartott; energetikai feültetvények céljára alkalmas ingatlanok. A  kilencedik kategóriába  azok az ingatlanok tartoznak, melyek a jelenlegitől eltérő hasznosítása nem javasoltak, mondta Brányi Mária alpolgármester a szerdai sajtótájékoztatón.

A bérbeadásra kijelölhető ingatlanokkal, a  kiskertes műveléssel kapcsolatban  elhangzott: az  önkormányzattal szerződéses jogviszonyban lévő 264 ember kapta meg szerződésének felmondását; a lakosság igényeit  is figyelembe véve  kijelölik azokat az ingatlanokat, melyeket továbbra is kiskert tevékenységre  kiparcellázva  bérbe vagy  az egész ingatlant  haszonbérbe  lehet bérbe adni. Az a  cél, hogy ne legyenek kimaradó, gondozatlan foghíjas területek, melyeket a későbbiekben  az önkormányzat csak jelentős költségek  ráfordításával tud fenntartani, gyommentesíteni.

Baumgartner Lajos önkormányzati képviselő, a tulajdonosi bizottság elnöke azt hangsúlyozta: a korábbi szerződések  nem szolgálták az önkormányzatok érdekeit, például nem volt szankcionálva, ha valaki otthagyta a területet.  Nem mindegy, hogy a Veszprémbe érkezőt milyen kép fogadja. Az ingatlanok felülvizsgálatát a csütörtöki   bizottsági ülésen is tárgyalják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!