terményünnep

2017.10.18. 20:14

Gesztenyét gyűjtöttek vadetetésre az úrkúti gyerekek

Az úrkúti Nemzetiségi Óvoda idén is megtartotta szokásos terményünnepét, amelynek során különböző népi mesterségekbe is betekintést nyerhettek a gyermekek és szüleik.

Tóth B. Zsuzsa

A gyerekek vadgesztenyét gyűjtöttek a téli vadetetéshez Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Ezúttal nemcsak a szebbnél szebb, természetben fellelhető termésekből készült alkotásoktól volt különleges az ünnep, idén a népi mesterségek is előtérbe kerültek. Tamás Attiláné csuhézással, Ujjhelyi Gábor faműves pedig fából készült, kifesthető figurákkal, képekkel várta az érdeklődőket.

A gyerekek vadgesztenyét gyűjtöttek a téli vadetetéshez Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Erre a napra már hetekkel korábban izgatottan készülnek az intézményben a gyermekek és a nevelők. Nem kevesebb mint 180 kilogramm vadgesztenyét adományoztak Farkasné Lipp Adrienn-nek, a Csingervölgyi Vadásztársaság vadászmesterének vadetetésre. Önzetlen szeretettel nyújtották át az általuk szedett csemegét, amely a téli időszakban jelentős vitaminforrást biztosít a vadaknak. A lelkes óvodások és óvónők műsorát a Sosebánd Színjátszó Társulat előadása követte a rátóti csikótojásról. Miután mindenki jóllakott a zsíros deszkával, kemencében sült langallóval, friss süteményekkel és gyümölcsökkel, a Táltos Alapfokú Művészeti Iskola szentgáli növendékeinek néptánca következett, mely közös tánccal zárult. Sötétedéskor a gyerekek kis lámpásokkal a kezükben vonultak fel a település utcáin, énekelve. Visszatérve az óvoda udvarára, Hajdú Péter és fia lélegzetelállító tűzzsonglőrködése még a nagyobbakat is elvarázsolta, a kisebbek pedig tátott szájjal nézték a mutatványt. Az együtt ünneplők tartalmas, ízekkel teli, alkotásokban gazdag, szívet melengető esemény részesei lehettek idén is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!