Beruházások pályázati forrásból

2017.09.15. 11:00

Járdát építenek, árkot burkolnak Adásztevelen

A falu számára jelentős beruházások színtere Adásztevel: járdát építenek és árkot burkolnak javarészt pályázati forrásokból.

Polgár Tibor

Fodor Béla polgármestertől megtudtuk, a járdafelújítás a Jókai, az Árpád és az Ady Endre utcát érinti, a projekt összköltsége csaknem 17 millió forint.

– Ehhez tavaly több mint 14 millió forint pályázati pénzt nyertünk önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása címen. A hiányzó összeget saját forrásból egészítettük ki. A munkálatok július elsejével kezdődtek, ha minden jól megy, szeptember végével zárulnak. Ennek során egy kilométer hosszú új gyalogosfelületet építünk meg, mintegy 1200 négyzetméteren – tájékoztatta a Naplót Adásztevel vezetője. Hozzátette, a jelentős beruházással a falu központját kötik össze a két településrésszel.

Árkot burkolnak Adásztevelen Fotó: Polgár Tibor

A község legforgalmasabb helyén újítják fel a járdát úgy, hogy a meglévő járdalapokat felszedik, és helyette térköves burkolatot építenek. Ezzel párhuzamosan a közmunkaprogram keretein belül belterületi árkokat burkolnak, ugyancsak pályázati támogatással a faluban. A közel hárommillió forint összköltségű munkákban öt közmunkás vesz részt. A júliusban indult fejlesztés várhatóan november végén zárul, és 800 folyómétert érint – közölte Fodor Béla, aki megjegyezte, fejlesztési terveknek nincsenek híján. Többek között szeretnék felújítani a művelődési házat és az önkormányzati hivatal épületét, emellett pedig orvosi és védőnői rendelő kialakításásra is pályáztak.

A polgármester szót ejtett arról is, hogy a helyi rendezvények terén igencsak sűrű októberük lesz: 7-én szüreti mulatságot tartanak a né-

met nemzetiségi önkormányzat szervezésében, majd megünneplik a szépkorúakat, valamint egy kistérségi kulturális találkozónak is helyet biztosítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!