Adásztevel

2016.08.16. 18:55

Vadpörkölt, sramlizene - A szórakozás mellett a fejlesztésekről sem feledkeznek meg

Adásztevel - Kispályás focitornával indult az idei adászteveli falu- és német nemzetiségi nap, amelyre tíz környékbeli együttes nevezett.

Polgár Szilárd

A délelőtti főzőversenyen is tíz csapat ragadott fakanalat. Csülök, babgulyás és pörkölt csábító illatát kapta fel a nyári szél, miközben a helyi nyugdíjasklub tagjai finom forgácsfánkot sütöttek. Ezalatt az adászteveli konyhások zamatos szarvaspörkölt elkészítésén serénykedtek, amely a közös falunapi ebéd volt. A programkínálatban volt élő csocsó, a gyermekeket pedig légvár, kézműves-foglalkozások, pónilovaglás, sétakocsikázás, csillámtetoválás várta.

A délutáni kulturális műsor is igyekezett minden korosztályt megszólítani, hiszen az adászteveli óvodásoktól a helyi és a környékbeli civil közösségeken át sok csoportot láthattunk. Dalos gasztrohumorral indult a program, majd a Teveli Táncos Lábak léptek a szabadtéri színpadra. Őket a pápasalamoni Hens Dancing Country Tánccsoport követte, majd Homokbödögéről a Dynamit Girls és a Carpe Diem műsorának tapsolhattunk. Talán a legnagyobb sikert az adászteveli óvoda csöppségei aratták, utánuk a helyi nyugdíjasklub következett. A nap sztárvendége a Sramli Kings volt, majd Greznár Zoltán és zenekara lépett fel, végül a könnyűzenei blokkban az Adászteveli Zenestúdió és DJ Tibi szórakoztatta a több száz főnyi közönséget. Fodor Béla, Adásztevel polgármestere is elégedett volt a falunap látogatottságával, és egy eredményes pályázatukról is tájékoztatta lapunkat.

 

Fodor Béla polgármester  Fotó: Polgár Szilárd

- Több pályázatot is benyújtottunk a közelmúltban. A napokban kiderült, hogy 14,3 millió forintot nyertünk járdák építésére, felújítására. Emellett csapadékvíz-elvezető övárok építésére is pályáztunk. Ez a településre zúduló csapadékvizet vezetné el a Bakony-érbe, így védve községünk mélyebben fekvő részeit. Orvosi rendelőnket is szeretnénk felújítani, és pályáztunk óvodai konyhánk fejlesztésére. Művelődési házunk kistermét építészetileg is korszerűsítenénk, továbbá berendezésekkel, eszközökkel szerelnénk fel - jegyezte meg a polgármester.

Mint mondta, a közmunkaprogram keretein belül az köztéri eszközöket is korszerűsítették: kicseréltek 16 darab közúti jelzőtáblát, elhelyeztek tíz köztéri hulladékgyűjtőt, illetve elvégezték több kilométer hosszú útpadka javítását és portalanított útjaik helyreállítását.

 

Címkék#falunap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!