Ajka

2013.08.01. 13:31

Kettős ünnep

Az idei falunapon újra a sportpályán gyűlt össze Úrkút apraja-nagyja ünnepelni.

Tóth B. Zsuzsa

Ezúttal egy új létesítmény, az Úrkút SK átalakított és felújított öltözőépületének avatása is gazdagította a programot. A délelőtti főzőverseny nem maradhatott el, kispályás foci és kézilabda körversenyek követték. Délután az Úrkút SK két megyei bajnok csapata vehette át aranyérmeiket. A leány kézilabdásokat a Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, és a sokszoros válogatott Mészöly Kálmán egykori szövetségi kapitány, valamint Csík Ferenc, az MLSZ Veszprém megyei igazgatója köszöntötte és átadta az érmeket.

A pályázati támogatással, a helyi cégek és magánszemélyek adományaival felújított öltözőépület ünnepélyes avatásán Navracsics Tibor arról beszélt, hogy a kiemelkedő eredményekhez a felkészült sportolókon kívül szükséges a hátország is. A kor követelményeinek megfelelő öltöző, fürdő, és pálya kell, amely lehetővé teszi a rendes felkészülést és a magas színvonalú munkát.

 

Az úrkúti falunap kicsiket és nagyokat egyaránt vonzott (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)



- Köztudomású, hogy kormányunk támogatja a sportot, de a közvetlen juttatásokon túl fontos lépés volt olyan környezetet teremteni, amely a vállalkozásokat is ösztönzi a sport támogatására. Ez az úgynevezett TAO, vagyis az a társaságiadó-kedvezmény, amely nagyban hozzájárult az itteni öltözőépület megújításának finanszírozásához is – mondta Navracsics.

Fülöp Zoltánné polgármester kiemelte beszédében, hogy a most felavatott új létesítmény egy több éves álom megvalósulását jelenti, és a falu társadalmának összefogásával jöhetett létre. Elkészültével pedig nemcsak egy modern öltözőépületet, hanem egy új közösségi teret is magunkénak tudhatunk, amelyre minden úrkúti büszke lehet.

Kovács Mihály plébános megáldotta az épületet, majd a kulturális műsor keretében fellépett Takács Nikolas, aztán a rockisok bemutatója, majd Lipp Adrienn előadása következett a Viva Voce együttes műsora, a The Company és a Sorry N együttesek fellépése előtt. A fergeteges falunapot szabadtéri bál zárta Bakosékkal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!