Ajka

2013.12.14. 20:57

Közös karácsonyvárás

Ajka-Csingervölgy - Ajándékkal és édességgel tértek haza a Csingervölgyért Egyesület karácsonyváró délutánjáról a gyerekek.

Tisler Anna

A bányász hagyományőrző egyesület tagjai minden évben műsorral, beszélgetéssel, vendéglátással várják tagjaikat és a településrészen élőket. Az idén is sokan elfogadták a meghívást. A gyerekek rövid verses-énekes műsort adtak.

Gerencsér Hilda elnök, nyugalmazott iskolaigazgató a karácsonyi műsor előtt négy héttel már ünnepváró gyermekfoglalkozásokat tartott, amelyeken az érdeklődők megtudták, mit ünnepelünk karácsonykor, mi advent jelentőssége, milyen népszokások kötődnek a téli ünnepekhez, valamint készítettek díszt a közösségi ház előtt álló karácsonyfára.

 


A középiskolás Szerető Martina segített a kisebbeknek feltenni az ajándékot (Fotó: Tisler Anna)



A jelentkezők szerepelhettek a műsorban is. Minden szereplőt mikuláscsomaggal jutalmaztak a szervezők, a többi gyerek édességet, gyümölcsöt és szaloncukrot kapott. Az egyesület tagjai saját készítésű süteményt vittek. A karácsonyfára mindenki feltette a díszt, közben kívánt valamit, amit szeretne, ha következő karácsonyig megvalósulna. Minden gyermek választott magának az ajándékokból, amelyek között volt cipősdoboz tele könyvvel, logikai és társasjátékkal, számos plüss állat, kirakó.

Délelőtt jó minőségű, használt ruhákból válogathattak mindazok, akik azzal készültek meglepni szeretteiket. Az ajándékokat az egyesületi tagok valamint az Ordo Militaris Teutonicus komturja Rátosi Ferenc ajánlotta fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!