Ajka

2014.07.03. 08:50

Régi vágyuk teljesült a lakóknak a közösségi tér felújításával

Ajka - A Móra Ferenc utcai parkolóhelyek avatási ünnepsége valóságos kis kerti partivá nőtte ki magát az összetartó, lelkes lakók jóvoltából.

Tóth B. Zsuzsa

Az ünnepségen Schwartz Béla polgármester méltatta a környék felújított épületeit, a szép környéket, mint mondta Dorner László képviselő sokat tett azért, hogy az általa óvárosnak nevezett városrész egyre szebb legyen.

- Most a városban az 586-590. létesítményeket avatjuk fel, 14 parkolóhely, 48 méter út, 43 méter járda, 30 méter zárt csapadékcsatorna építését és 150 négyzetméter parkosítást valósítottunk meg 8,5 milliós ráfordítással. Korábban, amikor játszóteret adtunk át itt, akkor kérte a közös képviselő, hogy ez az udvar is újuljon meg, készüljön parkoló. Hosszú várakozás után mindössze két hetes kivitelezéssel készült el, remélhetőleg sokáig használják, élvezik előnyeit mondta a polgármester és megköszönte a közreműködők segítségét, valamint hozzátette, hogy szeretnék elérni, hogy a város mind a 7200 emeletes házi lakása újuljon meg. Az épület közös képviselője, Horváth Károly, aki úgy fogalmazott, több mint tízéves álma teljesült most. Dorner László méltatta a lakók közösséggé formálódását, megköszönte támogatásukat és kérte, hogyeztán is jelezzék, ha észrevételük van.

Schwartz Bélától Magyar Lászlóné és Németh Bálint is kap egy darabot a nemzeti színű szalagból (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

- Az ötvenes, hatvanas években alakították ki itt a lakásokat, akkor az üveggyári dolgozók költöztek ide. Sokan 15 éves koruktól dolgoztak. Ma már csak néhány család él közülük, 70, 80 évesek, ők azok, akik Ajkát megalapozták, a fejlődéséhez hozzájárultak, ezért köszönet illeti őket mondta a képviselő és kérte, hogy őrizzék meg a hagyományaikat, dolgozzanak eztán is egymásért. Megköszönte a lakóknak és az üveggyári nyugdíjas klub tagjainak a vendéglátást, amellyel az avatást színesítik. A nemzeti színű szalagot Dorner László, Schwartz Béla és Horváth Károly együtt vágta át az ünneplő lakókkal együtt, majd mindannyian közösen piknikeztek.

A napokban átadták Ajkán a Petőfi utcai autóbuszmegállót, a közeljövőben pedig a keleti városrész művelődési házát avatják fel, majd a Kohász utcai parkolót adják át rendeltetésének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!