Ajka

2015.01.27. 19:47

Borsos Miklósra emlékeztek

Ajka - Festménykiállítással emlékezett a Borsos Miklós általános iskola névadója, Borsos Miklós szobrászművész halálának 25. évfordulójára január 27-én. A Csendélet című tárlatot Ódor Erzsébet intézményvezető nyitotta meg.

- Borsos Miklós alkotásainak témája az ember, a természet, valamint  a kettő elválaszthatatlan egysége. Nőalakjai az érzelmek, az öröm, a fájdalom kifejezői, a férfiportrék a szellemet, a jellemet, az akaratot jelképezik, fogalmazta meg az igazgató.

 

A díjazott Orbán Elizabet és Spéth Nataniel társai munkáit nézi
Fotó Tisler AnnaKiváló alkotásáért jutalmat vett át Ódor Erzsébettől Juhász Alexandra, Takács-Győri Diána, Obermayer Kíra, Bakonyi Noel, Szendrei Laura Hanna, Sinkai Lili, Benkő Liliána, Lukács Eszter, Pados Bálint, Süveges Kornélia, Márton Tibor, Antal György Ákos, Németh Vivien, Gerecs Anna, Bókony Sára, Csincsi Dominik, Bende Balázs, Bognár Dániel, Mód Kinga, Kóródi Renátó, Pomper Alexandra, Károlyi Zsolt, Mekler Rebeka, Földi Klaudia, Dragodán Lili, Gergye Dániel, Mód Andrea, Halla Virág, Kiss Csenge, Lénárt Laura, Zoller Márton, Spéth Nataniel, Meizer Balázs, Róth Olimpia, Simon Patrik, Faa Zsófia, Simon Sára, Kovács Gábor, Pados Rebeka, Bókony Ádám, Szécsi Mercédesz, Pákozdi Gréta, Somlóvári Sára, Bódi Szabina, Hosszú Alexandra, Selmeci Emese, Orbán Elizabet, Nagy Angéla, Nyomó Viktória.

A festmények három hétig tekinthetők meg az iskola aulájában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!