Ajka

2015.07.09. 09:40

Előzetesben az ajkai rendőrt bántalmazó férfi

A Veszprémi Nyomozó Ügyészség indítványára a bíróság előzetes letartóztatását rendelte el annak a 33 éves férfinak, aki a megalapozott gyanú szerint 2015. július 6-án, délután fél öt körül az egyik ajkai benzinkútnál a vele szemben intézkedni akaró rendőrjárőrt bántalmazta, majd a helyszínre érkező két másik rendőrnek is ellenszegült, egyiküket megütötte.

A megalapozott gyanú szerint a férfi beült egy, a benzinkúton tankoló idegen személygépkocsi vezetőülésére, amelyet a szintén ott tartózkodó, szolgálatban lévő, és egyenruhát viselő sértett észrevett. A rendőr felszólította a férfit, hogy szálljon ki a járműből, aki ennek eleget tett, azonban helyette a szomszédos kútoszlopnál álló rendőrautóba próbált beszállni. A rendőrjárőr ezt meg akarta akadályozni, melynek során a férfi megütötte, a sértett pedig az ütés következtében a földre került. A gyanúsított a már földön fekvő sértettet is bántalmazta, aki rövid időre eszméletét vesztette, a rendelkezésre álló adatok szerint életveszélyesnek minősülő koponyasérülést szenvedett.

A sérült rendőr, miután eszméletét visszanyerte, a pár percen belül a helyszínre érkező két másik kollégájával együtt folytatta az intézkedést, és a rendőrautóban tartózkodó gyanúsítottat onnan kiszállították. A férfi a bilincselésnek azonban ellenszegült, és az egyik intézkedő rendőrt szintén megütötte. Ellenállását végül gázspray alkalmazásával, további, a helyszínre érkező rendőrök segítségével törték meg.

A férfit a Veszprémi Nyomozó Ügyészség életveszélyt okozó testi sértés és hivatalos személy elleni erőszak bűntettével gyanúsítja.

A Veszprémi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően a szökés, elrejtőzés, a tanúk befolyásolása, valamint annak veszélye miatt, hogy szabadlábon hagyása esetén szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el, a gyanúsított előzetes letartóztatását a mai napon egy hónap időtartamra elrendelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!