Ajka

2015.09.16. 15:10

Kórházdemonstráció Ajkán (frissítve)

Ajka - A betegeknek a felszín mögé kell látni, meg kell ismerniük az egészségügyi ellátás körülményeit - hangzott el a Szegény kórház címmel rendezett demonstráción.

Kovács Erika

A szervezők egyebek mellett az egészségügyi dolgozók pályaelhagyására és kivándorlására, a kórházak állapotára, alulfinanszírozására szeretnék felhívni a figyelmet.

Hacherné Varga Veronika az ajkai tüntetés szervezőjeként lapunknak elmondta, hogy mint minden kórházban, itt is érzik a problémákat, ezért csatlakoztak az országos mozgalomhoz.

- Ahhoz, hogy biztonságos betegellátás legyen, nővér is kell - mondta a főszervező, aki büszke arra, hogy Ajkán több mint ötvenen csatlakoztak a mozgalomhoz. Úgy tudja, hogy a megyében más hasonló megmozdulást nem szerveztek. Hacherné Varga Veronika a sürgősségi osztályon dolgozik. Azt szeretné, ha egy előremutató életpálya modellt hoznának létre az egészségügyi dolgozók részére.

- Aki igénybe veszi az egészségügyi szolgáltatásokat, az nem lát a felszín alá, csak elszenvedi, hogy például sokat kell várni - mondta a nővér. Szerinte fontos felhívni minden ember figyelmét arra, hogy milyen körülmények között dolgoznak a kórházban.

Az ajkai demonstráción felszólalt Kiss László, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke és Sándor Mária, a médiából ismert nővér.

Tüntetnek az egészségügyi dolgozók Ajkán –nem lesz forgalom korlátozás

A jobb körülményekért, az elvándorlás megállításáért vonulnak utcára többek között az egészségügyi dolgozók szerdán 14 óra 30 perctől Ajkán, az úgynevezett Sétáló utcában a „Szegény kórház” országos demonstráció keretében az Egészségügyi Dolgozók Szakszervezete, valamint a jobb körülményekért kiálló „fekete ruhás nővérek” szervezésével  -  tudtuk meg. A megmozdulás miatt forgalom korlátozásról, útlezárásról nincsenek információink.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!