Ajka

2016.02.16. 19:50

Cikkünkre reagált a polgármester

A Veszprém megyei Napló 2016. január 12-i számában egy írás jelent meg Ajkáról: A városvezetést kritizálja a Fidesz címmel.

Napló

Ebben az írásban Fülöp Zoltán, a Fidesz helyi elnöke azt állította, hogy a város jelenleg is közel 1 milliárd forintos működési hiánnyal küzd. Ugyancsak itt azt állította, hogy a város 6,3 milliárd forintos adósságát vállalta át a kormány.

Nos, egyik állítás sem igaz.

A város önkormányzatának január 15-i ülésén a polgármester felszólította Fülöp Zoltánt, hogy írásban vezesse le, miből állapította meg a város működési hiányát. A levezetést 2016. január 29-ig kérte benyújtani.

Fülöp Zoltán még csak meg sem próbálta indokolni a kijelentését, és semmilyen magyarázattal nem szolgált a közel 1 milliárdos hiánnyal kapcsolatos közléséről.

2015-ben a város költségvetése 7,991 milliárd forint volt, az 1 milliár- dos működési hiány ennek 12,5 százaléka. Ez egy város életében a csőddel lenne egyenlő, ami teljes abszurditást jelent. Ehhez képest pénzmaradvánnyal zártuk a 2015-ös esztendőt.

A város adósságának átvállalására vonatkozó közleménye ugyanannyira légből kapott, mint a hiánnyal kapcsolatos megnyilvánulása. A kormány 5,125 milliárd forint összegben vállalta át a város adósságállományát.

Fülöp Zoltán nem először próbálkozik a közvélemény megtévesztésével különböző légből kapott számokkal. Ez azonban nemcsak nagyfokú tájékozatlanságot árul el, hanem több annál, szándékosan az olvasók megtévesztésére törekszik. Csodálkoznék, ha ezek után valaki a Fülöp-féle számok olvasásával töltené az idejét. 


Schwartz Béla
polgármester

(A Napló ezzel a témát lezártnak tekinti.)

Az előzményekről itt olvashat: Fideszes-újévköszöntő és kritika az ajkai városvezetéssel szemben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!