Ajka

2016.12.04. 09:52

Recept a sikerhez? Egészség, kitartás és sok szerencse kell hozzá!

Ajka - A korábbi nevén Kossuth Lajos Általános Iskola, negyven éve végzett, 8. c. osztálya, és Nógrádi Jánosné, „Ani néni” osztályfőnök találkozott, idézte fel az emlékeket szombaton este Ajkán, a Viktória panzió éttermében.

Kovács Erika

Érdekes keresztmetszetet adhat egy negyven esztendős általános iskolai találkozó az életről. Az egykori 8. c. beszélgetésén kiderült, az egzisztenciák széles területén élnek ma a volt diáktársak, és az egykori tervek, álmok, vannak, akiknek sikerültek, és vannak, akiknek nem. Aztán élnek köztük olyanok is, akik megjárták a poklot az egészség terén, illetve magánéleti tekintetben, aztán a sors végül melléjük állt, és ma nagy boldogságban élhetnek. Arra is adódott példa az egykori osztályból, akihez ma sem kegyes a sors, és úgy tűnik, ismét maga alá gyűrheti. Sajnos arra is van példa, akinek az élet nem adta meg azt, hogy a többiekkel együtt lehessen, emlékére gyertyát gyújtott a társaság. Az egyéni beszámolók legfőbb mondanivalója, hogy semmi nem ér fel azzal, ha van az embernek, egészsége meg boldogsága, akkor sok mindent megvalósíthat, elérhet az életben, természetesen, ha van hozzá elegendő ereje, kitartása. Mindemellett nagy tanulság: nem árt, ha a szerencse az ember mellé szegődik!

Az egykori 8 c. osztály a „Kossuthból", középen, virággal Nógrádi Jánosné osztályfőnök Fotó: Kovács Erika

Nógrádiné, Ani néni egykori osztályfőnök pedig példát mutatott mindenkinek: fitten, ma is fiatalosan, 74 évesen autózott az ország másik végéből a találkozóra, ahol ma él, és nyugdíjasként fizika, testnevelés és matematika tanárként ma is dolgozik egy Pécs melletti település gimnáziumában. Azt mondta, szívesen fogadják, mert fizika tanárra nagy szükség van. Amúgy minden nyáron minimum harminc kilométeres kerékpártúrát  tesz egyedül, mert férje sajnos már nem él. Kedvenc útvonalai közé tartozik a Bakony, illetve a Balaton-felvidék. Vallja, a mozgásnak, a sportnak köszöneti jelenlegi erőnlétét, télen ma is síel és korcsolyázik.

Az egykori dákok abban megállapodtak, hogy nem várnak újabb negyven évet az újabb találkozásra, mert  mostanihoz hasonló beszélgetések rendkívül fontosak az ember életében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!