Ajka

2014.02.05. 07:34

A Kele-nap házigazdája Kőbánya

Ajka – A működéséhez szükséges anyagi gondokkal küszködik a Fekete István Irodalmi Társaság. Közösségi oldaluk látogatottságában, a pártoló tagok számának gyarapodásában reménykednek.

Sipos Ottó Tibor

Az Ajka székhelyű Fekete István Irodalmi Társaság olyan ember hagyományait őrzi és ápolja, aki minden időben figyelemre méltó, olyan valaki gondolatait tolmácsolja, terjeszti, teszi közkinccsé, akinek írásai milliókat késztetnek olvasásra, aki megtanított a természet, a növény-, állatvilág szeretetére, ember és természet mélyebb megismerésének igényére.

A beszámolóból értesültünk, hogy ez a köznek hasznos munkát végző társaság napi működési gondokkal küszködik, annak ellenére, hogy a Nemzeti Együttműködési Alap által kiírt pályázaton nyertek, de - már második éve - nem történt pénzügyi átutalás. Beadványukat szakmailag tökéletesnek bírálták el, ám a várólista hétszázharmincegyedik helyére rangsorolták, jelenleg hatszázadik a sorban, így alig van remény arra, hogy pénzátutalás történjen.

Fekete István portré ( Fotó: Sipos Ottó Tibor )

Ajka Város Önkormányzata erejéhez mérten hozzájárult a társaság működési költségéhez, de ez kevés a hatékony, eredményes munkához. Kiadásra vár az író Túlsó part című forgatókönyve, de a bizonytalan anyagi helyzetben erre nem tudnak vállalkozni. Nehézségeik ellenére az Országos Kele-napot április hónapban Kőbányán megrendezik, ahol a Gera Zoltán igazgató által vezetett kőbányai Fekete István Iskola lesz a házigazda.

Badicsné Matting Mária elkészítette a Társaság Facebook oldalát. Reménykednek, hogy közösségi oldalukra sokan klikkelnek, melyen keresztül még többen megismerhetik a Fekete István Irodalmi Társaság munkáját, napi gondjait is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!