Ajka

2014.03.08. 08:45

A minősítő előszobája

Az Ajka Városi Bányász Fúvószenekar vidám és gazdag farsangi koncerttel búcsúztatta a telet.

Tóth B. Zsuzsa

A művelődési központ megtelt az érdeklődőkkel, akik a közelgő őszi minősítő versenyre betanult darabokat első kézből hallhatták a zenekartól. Emiatt a műsor összeállítása némiképpen eltért a megszokottól. Utassy István a Humán és Népjóléti Bizottság elnöke maga is jelmezbe bújt, hogy köszöntőjében elmondja, hogy a zenekar idén ünnepli fennállása 90. évfordulóját, fesztiválra és minősítésre készül a 35 tagú együttes. A koncerttel vidámságot szeretnének csempészni a szürke, tél végi hétköznapokba.

Az Ajka Városi Bányász Fúvószenekar farsangi koncertjén a minősítőre tanult darabokat is hallhatta a közönség (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)



Az est során a trféfát szintén értő Szűcs Krisztián karnagy vezényletével felcsendülő dallamok mindegyike a zenekari tagok kedvence volt. A régebb óta ismert daraboktól az újakig valamennyit nagy lelkesedéssel, pontosan adták át a közönségnek, annak műfajától függetlenül. A minősítőre váró műsorszámok, Hidas Frigyes Vidámzenéje, Barber Adagio-ja, valamint Puccinitől a Nessun Dorma sorát lazította az LGT-től az Ő még csak most 14, Michael Jackson Thrillerje, Alan Silvestri sci-fi komédiájának filmzenéje, a James Bond egyveleg és a Flaschdance fülbemászó, mániákus betétdala.

Felcsendült a Bányászinduló és Müller Kossuth indulója, de a leleményes jelmezekbe bújt zenészek felvonulása sem engedte, hogy komor hangulatú legyen a bemutatkozás. A koncert közben több alkalommal is szerepet kapott az öt tagú, Angermayer Tamásné művészeti vezető irányítása mellett dolgozó mazsorettcsoport, mint a zenésztársaság üde színfoltja. A koncert végét egy brazil bossa-nova és a Copacabana dobta fel a ráadás Radeczky induló előtt, emlékezetessé téve az estet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!