Ajka

2016.01.21. 06:12

A névadó emlékére rendeztek versenyt

Ajka – Prózamondó és szépolvasó versennyel emlékezik névadója születésének évfordulójára több mint három évtizede a Fekete–Vörösmarty Általános Iskola és Gimnázium Fekete István Tagintézménye.

Tisler Anna

A szerdán a Fekete iskolában tartott versenyen 61 diák vett részt. Simonné Kósa Zsuzsanna igazgatóhelyettestől megtudtuk, a korábbi évekénél népesebb volt a mezőny. Érkeztek irodalmat kedvelő diákok Halimbáról, Nyirádról, Úrkútról és az ajkai Laschober, Borsos, Szent István király és Fekete–Vörösmarty iskolából. A szépolvasó versenyen indulóknak nem kellett megtanulniuk a szöveget, ők egy általuk választott művet olvastak fel.

A mezőny erős volt, sok jó közül választhatta ki a zsűri a legjobbakat.

Sinkai Lili, Kaufmann Erik, Gelencsér Luca és Somoskövi Bence a jutalomkönyvvel
Fotó: Tisler Anna


A 3–4. évfolyamon négy helyezést osztott ki a zsűri. A sorrend: Sinkai Lili (felkészítő tanára Nagyné Tóth Tímea, Borsos Miklós Általános Iskola tanulója), Kaufmann Erik (Fenyvesiné Molnár Zsuzsa, Fekete–Vörösmarty), Gelencsér Luca (Hockné Keringer Nikolett, Nyirádi Erzsébet Királyné iskola), Somoskövi Bence (Szlottáné Hajmásy Zsuzsa, Szent István Király Általános Iskola, Ajka).
Az 5–6. évfolyamon első lett Poczai Dávid (Bedőkné Szabó Erzsébet, Borsos iskola), második Makkos Veronika (Polgár Judit, Fekete–Vörösmarty), a megosztott harmadik helyen Holczer Jázmin (Bukovicsné Polgár Csilla, Fekete–Vörösmarty) és Hoffmann Andrea (Vaczkó Andrea, Borsos iskola) végzett.

A 7–8. évfolyam versenyzői közül megosztott első helyezést ért el Takács Levente és Tóth Zsófia, második lett Pápai András (mindhárman Csordás Gyöngyi, Fekete–Vörösmarty), harmadik helyen végzett Bali Réka (Lászlóné Szeghalmi Stella, Szent István Király iskola), negyedik lett Svendor Renáta (Riederné Fenyvesi Bernadett, Fekete–Vörösmarty). A 9–12. évfolyamon Bércy Maja bizonyult a legjobbnak (Cserháti Csilla, Fekete–Vörösmarty gimnázium), második helyezést szerzett Balassa Szilvia (Polgár Judit, Fekete–Vörösmarty).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!