Ajka

2013.12.11. 13:25

A természet csodái

Ajka - A jövő a kezünkben van közjóléti program keretében Magyarország legnagyobb alapterületű diorámáját adta át a Verga Zrt. a felújított Hubertus Erdészeti Erdei Iskolában.

Tremmer Tamás

Idén tavasszal indította félmilliárd forintos közjóléti programját a Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. A 19 állomásból álló beruházás sorozat 18. állomását szerdán adták át az ajkai Hubertus Erdészeti Erdei Iskolában. Az avatóünnepségen Tengerdi Győző vezérigazgató elmondta, nettó 120 millió forintos költséggel Magyarország legnagyobb alapterületű diorámáját hozták létre. 105 négyzetméteren 38 vadfaj 58 preparátumát állították ki erdei, illetve vizes élőhelyen. Szólt arról is, hogy jövőre újabb közjóléti programba kezdenek, ennek részeként négy kilátót emelnek, valamint Veszprémben terveznek látványos fejlesztést. A dioráma segít abban, hogy rádöbbenjünk a bennünket körülvevő természeti értékekre, a természet csodáira, fogalmazta meg Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke. Dr. Jung László, a Magyar Fejlesztési Bank Agrár és Turisztikai Befektetési Főigazgatóságának ügyvezető igazgatója nagyra értékelte a Verga közjóléti fejlesztéseit, amit szerinte belülről fakadó indíttatásból végeztek.

Az átadóünnepség alkalmából írták alá a Verga Zrt., a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Ajkai Tankerülete, valamint az Országos Magyar Vadászkamara Veszprém Megyei Területi Szervezet közötti háromoldalú együttműködési megállapodást, amely a gyerekek természet közeli életmódra nevelését, a kezdő vadászok gyakorlati képzésének segítését célozza. A megállapodást Tengerdi Győző, Fülöp- Bornemisza Szilvia tankerületi igazgató és Pap Gyula kamarai elnök látta el a kézjegyével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!