Ajka

2014.03.12. 18:40

Aerobik diákolimpia

Ajka - Az Aerobik Diákolimpia Nyugat-magyarországi fordulóját szombaton tartották az ajkai sportcsarnokban. A versenyen 90 egység indult, minden korcsoportból és kategóriából a legjobb öt jut tovább az országos döntőbe.

Penk Tímea

Budapesttől Pécsig, Dunaújvárostól Szombathelyig és Sopronig közel húsz településről érkeztek a versenyzők. Krütznerné Vida Veronika, az ajkai Forma Fitt Egyesület edzőjeként már negyedik éve szervez aerobik diákolimpiát, amelynek 12 tagú zsűrije a Magyar Tornaszövetség hivatalos versenybíróiból áll. A programot Utassy István önkormányzati képviselő, a sportbizottság vezetője nyitotta meg. Veszprém megyét Ajka, Úrkút és Magyarpolány diákjai képviselték, akik két ajkai egyesülethez tartoznak.

A Szent István Iskola Challenge UPIII-as Forma Fitt SE versenyzői első helyen végeztek: Lecsek Vanessza, Németh Liliána, Pál Boglárka, Strider Eszter. Tovább jutottak az országos döntőbe (Fotó: Györkös József)

A Forma Fitt Sportaerobik Egyesület két egysége első helyezést ért el. Egyikük a Szent István Római Katolikus Általános Iskola növendékeiből áll: Lecsek Vanessza, Németh Liliána, Pál Boglárka és Strider Eszter. A másik első helyet a polányi iskola diákjai szerezték meg: Barbalics Léna, Katona Blanka, Králik Míra és Poscher Panna. A két első helyezett csapatot Krütznerné Vida Veronika készítette fel. A másik ajkai csoport a Flowers Aerobik SE, amelynek versenyzői először indultak aerobik diákolimpián. Négy egységből kettő bejutott az országos döntőbe. A versenyzőket Csonkáné Krützner Márta készítette fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!