Ajka

2013.03.15. 10:46

Javul a helyzet Ajkán

Ajka környékén sokat javult a helyzet, a Noszlop-Devecser-Nyirád vonaltól nyugatra minden településhez el lehet jutni, kivéve a Devecser-Somlóvásárhely utakat, az nem járható még.

Tóth B. Zsuzsa

15:29 
A 8-as úton halad a személygépkocsi forgalom, az út nagyjából járható, de a teherautókat egyelőre nem engedik fel. Úrkútra egy nyomon el lehet jutni, de Öcs, Hárskút, Csehbánya még elzárt, vagy csak nagyon nehezen megközelíthető. A közutasok dolgoznak az utak járhatóvá tételén.

 

Ajkai helyzet 10 órakor

A közútkezelő folyamatosan tisztítja az utakat, de a szél visszahordja a havat, ezért a sziszifuszi munkának csak este lesz eredménye, amikor a szél várhatóan eláll. A 8-as út két megyénk beli végén elakadt gépkocsikat mentenek, de minden más út is járhatatlan a környéken. 

Tapolca környékén a 71-es és a 84-es út járható, a városból mindkét útra ki lehet jutni. Sőt, Badacsonytomaj, Szigliget és Nemesgulács felé is lehet autózni, de nem ajánlatos. Aki teheti, ne induljon el, az utak síkosak, jegesek. A gépek folyamatosan dolgoznak, de a forgalmat nem engedik egyelőre, mert amint keresztbe fordul megint egy gépkocsi, leáll minden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!