Ajka

2014.11.09. 17:32

Az ajkai városrészek versenyét Tósokberénd nyerte

Az 55 éves várost köszöntötték a 800 éves településrészek saját előadásaikkal. Az önkormányzat által kiírt verseny eredményhirdetését és gáláját szombaton tartották a művelődési házban.

Penk Tímea

Csinger, Bódé, Gyepes, Rendek, Padrag, Csékút, Tósok és Berénd lakói azon fáradoztak, hogy felkutassák eredetüket, bemutassák történetüket, értékeiket és megfogalmazzák valós kötődésüket – mondta köszöntőjében Papp Lívia, a Pannon Várszínház ajkai születésű színésznője. A társulat és a helyi művészeti együttesek nyolc emlékképben mutatták be az elmúlt nyolcszáz év jelentős pillanatait.

A nagy sikerű gálaműsort követően a zsűri elnöke, Vándorfi László értékelte a városrészek produkcióit, majd a zsűri elnökhelyettesével, Schwartz Béla polgármesterrel átadták a díjakat. A verseny első helyezettje Tósokberénd lett, ez kilencmillió forintos jutalmat jelent a városrésznek. Második lett Rendek hatmillió forintos díjjal. A harmadik helyezéssel négymillió forinthoz jutott Csékút. A többi városrész munkájának elismeréseként kétmillió forintot kapott az önkormányzattól.

A díjak átadása után Üveges Sándor programigazgató fejezte ki háláját az együtt végett munkáért, hiszen a város köszönte meg a településrészek együttműködését. Németh Noémi a palóc himnuszt énekelte el, majd állófogadáson vettek részt a rendezvény vendégei.

Címkék#Ajka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!