Ajka

2013.12.16. 19:59

Bécsben vendégszerepelt a Forrás Nőikar

Ajka-Padragkút – A Bányász Kulturális Egyesület Forrás Nőikara december 7-én Bécsben, az Ausztriai Független Magyar Kultúregyesületek karácsonyi rendezvényén énekelte el az alkalomhoz illő dalait, a vendégek nagy örömére.

Hagyári Helga

Másnap  délelőtt a Deutschordenskircheben (a német lovagrend templomában) szerepeltek a bécsi magyar mise keretében. A szentmise alatt a kórusban énekeltek mise és egyéb egyházi énekeket, majd az oltár előtt kis koncertet adtak karácsonyi dalokból. A templom kitűnő akusztikája kiemelte a művek szépségét, a tapsvihar a nézők tetszéséről árulkodott.  Felemelő érzés volt a teltházas, hátul 4-5 sorban álló híveknek énekelni. A közönség ott maradt beszélgetni, örültek, hogy anyanyelvükön társaloghatnak.

A 2006-ban alakult kórus Hartinger Nándorné karnagy hozzáértő vezetésével 5 éve ad adventi koncerteket szűkebb hazájukban Ajkán, Ajka-Padragkúton, Csékúton, Tósokon, Jánosházán, Magyarpolányban (Fotó: Gál László)

 

Az esti városházi szereplés akkor lett még izgalmasabb, amikor szembesültek a koncertterem nagyságával és a népes számú közönséggel (400 fő). Az est folyamán hét kórus lépett a színpadra Csehországból, Ausztriából és Magyarországról. Az idei hangversenyekre nem csak Európa számos országából, de Kanadából, Amerikából, Ausztráliából is érkeztek kórusok. Magyarországról négy kórus kapott lehetőséget a bemutatkozásra. A meghatottságtól, s az emelkedett hangulattól elszoruló torokkal énekelték végig magyar, angol és latin nyelvű dalaikat. Az osztrák közönség és többek között egy Sopronból jött kiránduló csoport tapsa kísérte a be- és kivonulásukat. Emléklappal és egy kis jutalommal, valamint sok-sok élménnyel és szeretettel érkeztek haza. Köszönet a két szép és emlékezetes napért Hartinger Nándorné karnagynak, Vörös Jánosné zongorakísérőnek valamint  Oravecz Edit elnöknek, Gál Lászlóné titkárnak a szervező munkáját és az anyagi háttér biztosítását. És nem utolsó sorban Görgei Attila buszsofőrnek, aki bécsi helyismeretével most is a helyzet magaslatán állt.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!