Ajka

2014.09.18. 12:21

Civil szervezetek támogatása

Ajka - Civil szervezetek és egyházak pályázati lehetőségeiről tartott fórumot Soltész Miklós államtitkár.

A rendezvényen ajkai és regionális civil szervezetek, egyházak és sportegyesületek vezetői, nemzetiségi önkormányzatok képviselői vettek részt. Fenyvesi Zoltán köszöntője után az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár elmondta, hogy azért fontos ezeknek a szervezeteknek a támogatása, mert átvállalják az állam és az önkormányzat feladatinak egy részét. A helyi közösségek támogatásában kiemelt szempont a család, amelybe a magzattól kezdve az idős emberekig mindenki beletartozik. A külhoni magyarok felkarolása is lényeges, hogy megélhessék származásukat.


Fülöp Zoltán, Fenyvesi Zoltán, Soltész Miklós, Ékes József

Az oktatási, nevelési, szociális, gyermekvédelmi területhez kapcsolódó szervezetek támogatása ugyancsak szükséges és fontos, akárcsak a sport és szabadidős fejlesztések, külön kiemelve a csapatsportokat, mint például labdarúgás, jégkorong, kézi-, kosár- és vízilabda. A cégek a társasági adójukkal közösségi célokat szolgáló szervezeteket támogathatnak, amelyekből nagy beruházások is megvalósulhatnak. A közösség erősítése azért is lényeges, mert ez elősegíti az emberek testi és lelki egészségét – hangsúlyozta Soltész Miklós. Ékes József ugyancsak arra hívta fel a figyelmet, hogy a civil szervezetekhez csatlakozó fiatalok lehetőséget kapnak arra, hogy értékteremtő tevékenységet folytassanak ahelyett, hogy olyan deviáns csoportokhoz csapódjanak, amelyek akár jogellenes magatartást is tanúsíthatnak.

Civil szervezetek és egyházak pályázati lehetőségeiről tartott fórumot Soltész Miklós államtitkár

A fórumon elhangzott, hogy Ékes József és Soltész Miklós a parlamentben nyolc éven át sérült gyermekek felkarolásával is foglalkozott, ez a terület kiemelt jelentőséggel bír, hiszen nagy anyagi és pszichés megterhelést jelent a család számára. Az is sokat jelent az ilyen gyermekeknek, ha például ingyen használhatják az uszodát, amire Fenyvesi Zoltán ígéretet tett, majd hozzáfűzte, hogy fő célja, hogy a támogatási lehetőségekből minél több jusson Ajkának. Az államtitkár arra hívta fel a figyelmet, hogy a civil szervezetek támogatási lehetőségeit nagyban befolyásolja a gazdaság állapota. 12 ezer milliárd forint érezik Magyarországa az unióból az elkövetkezendő hét évben, amelynek hatvan százaléka a gazdaságba áramlik vissza, ez ösztöni a vállalkozásokat és a munkahelyteremtést. A jó gazdasági körülmények megteremtik az alapjait a jó szociálpolitikának és a kedvező civil támogatás lehetőségeinek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!