Ajka

2014.03.12. 20:18

Csatakiáltás, siker ízével

Ajka, Veszprém - Ajkán, a Borsos Miklós Általános Iskolában Kovács Tamás tanár úr szakkör keretében népszerűsíti a nagyvilágban egyre terjedő élvezetes, látványos labdajátékot, a floorballt.

Sipos Ottó Tibor

Ez a csapatjáték hasonlít a jégkoronghoz, ám a korongot egy műanyagból készült kemény, lyukacsos labdára cserélték. Egy csapat öt mezőnyjátékosból és egy kapusból áll. A szakirodalom szerint a játék kitalálóinak az volt a célja, hogy a jégkorongozni vágyó, de korcsolyázni nem tudó, vagy a hoki agresszivitásától tartózkodók számára élvezetes, teremben és szabadban egyaránt játszható csapatjátékot hozzanak létre.

Borsos floorballosok egy csoportja, akik megízlelték a siker élményét (Fotó: Sipos Ottó Tibor)

A borsos tanulók mindig nagy lelkesedéssel vesznek részt a foglalkozásokon. Az elmúlt hétvégén a Veszprémi Stadion Sportcsarnokban a Lizards Floorball Kupa 2014 keretében budapesti, veszprémi, ajkai diákok mérték össze tudásukat, s az ajkaiak egy első és harmadik helyezettnek kijáró kupával a tarsolyban térhettek haza. Kupagyőztes csapat játékosai, 5./c osztály: Molnár Gergő, Garanz Milán, Grabler Gergő, valamint az 5./b osztályos Koller Erik, Bogdán Márk, Kulics Patrik. A szép eredményért „Tamás bácsi” a csapatok minden tagját elismerő oklevéllel és emléklappal jutalmazta. Hajrá Borsos!  


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!