Ajka

2016.11.03. 15:25

Diákok Felvidéken

Felvidék, Ajka - Szlovákiába, a Felvidékre látogatott a Fekete - Vörösmarty iskola 35 hetedikes diákja a Határtalanul program keretében.

Tisler Anna

A három nap alatt egykori magyar kastélyokat, várakat kerestek fel, sok új ismereteket szereztek Felvidék történelméről, gasztronómiájáról, kulturális és természeti kincseiről. A program címe Magyar mágnások a Felvidéken volt.

Az ajkai iskolai diákjai élvezték a felvidéki kirándulást
Fotó: Fekete-Vörösmarty Iskola

A csoport bányavárosokat is felkeresett. Jártak Körmöcbányán, ahol megnézték a pénzverdét, majd Selmecbánya, végül Besztercebánya következett. Felkeresték a Mátyás-házat, a Mária-szobrot, az Óratornyot és a Thurzó-házat, valamint ellátogattak Zólyom várához, Balassi Bálint szülőhelyéhez. Az ajkai gyerekek megismerkedtek a bátkai alapiskola diákjaival.

A találkozó után a Martonházi aragonit barlangba mentek, majd Betléren az Andrássy kastélyt keresték fel, végül a füleki várba vezetett az útjuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!